2024. április 26., péntek

Mikor távolítják el a Pirot közelében maradt, ammóniát szállító vagonokat?

A Pirot közelében maradt, ammóniát szállító tehervonat felborult vagonjait a nyomásméréstől kezdve a szelepellenőrzésig átvizsgálják, és az eltávolítási javaslatokat figyelembe véve derül ki, hogy az ammóniát öntik át, vagy pedig a felborult vagonokat helyezik vissza a sínekre, írja az N1 a Szerbiai RTV-re hivatkozva.

Vladan Vasić, Pirot polgármestere és a városi válságstáb parancsnoka rámutatott, hogy az operatív válságstáb tagjaitól döntést vár a felborult szerelvények eltávolításának dinamikájáról és sorrendjéről, valamint javaslatot a vagonok eltávolításának módjáról.

Eddig hat ammóniaszállító ciszternát Šabacra szállítottak, hetet Dimitrovgradba vontattak, kettőt pedig a baleset helyszínétől nem messze fekvő Staničenjébe. A megmaradt vagonok eltávolításának kényes művelete a becslések szerint még holnap sem kezdődik el, ahogyan azt eredetileg tervezték.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Pirot és a Staničenje falu közötti vasútszakaszon, Sopotski han településénél kisiklott egy ammóniát szállító tehervonat néhány vagonja. Ennek során a veszélyes vegyi anyag kiszivárgott. Ketten életüket vesztették és több mint ötvenen kórházba kerültek.

Nyitókép: N1