2024. április 20., szombat
VEDD EL A SZÁMLÁT, ÉS NYERJ!

Fontos-e a számlakiállítás dátuma?

Az év végi ünnepek szokás szerint több vásárlással, több nyugtával is járnak, és mivel újabb, ezúttal digitalizált fordulót tartanak a korábban is közkedvelt, Vedd el a számlát, és nyerj! állami nyereményjáték keretében, sokan ügyelnek arra, hogy megőrizzék a fiskális, QR-kódos számlákat, hiszen ezekkel fővárosi lakást lehet majd nyerni.

Az már hetek óta ismeretes, hogy nem lesznek többé borítékhegyek a tévéstúdióban, nem kell postán küldeni a számlákat, mobiltelefonnal bárki bekapcsolódhat a játékba, ha letölti a megfelelő applikációt és szkenneli a számlát, akár csupán egyet. Frissen kapott számla esetében nincs is semmiféle dilemma, de mi van az otthon őrzött, régebbi nyugtákkal? Fontos-e a kiadásuk dátuma? Nem! A QR-kódos számlák kiállítása Szerbiában a törvénnyel összhangban gyakorlatilag május óta zajlik, tehát az azóta kiadott összes számlával be lehet kapcsolódni a játékba, a dátum nem lényeges. Fontos viszont odafigyelni arra, hogy „promet–prodaja” megjelölés szerepeljen a nyugtán, ami a számla felső részén, az árucikkek/szolgáltatások listája felett található, és azt jelzi, hogy valamit vásároltunk vagy szolgáltatásért fizettünk. Hogy mekkora összegről van szó, az nem játszik szerepet.

Aki részt szeretne venni a nyereményjátékban, töltse le az Uzmi račun i pobedi applikációt, majd az utasításokat követve regisztráljon, utána pedig olvassa be a QR-kódot, de ha ez nem sikerül, a nyugta adatainak bevitelével is játszhat. Egyszerű és kényelmes módszer mindazok számára, akik jártasak a mobiltelefon-használatban, amit az is bizonyít, hogy az első két napban már egymillió számlát szkenneltek a szerbiai polgárok. Érdemes próbálkozni, hiszen január 28-ától kezdődően összesen 10 belgrádi lakást sorsolnak ki.