2024. április 23., kedd

Paprika több ízben és színben

A tornyosi termelő kínálatában mindenki találhat megfelelő erősségű paprikát

Idén százötvenöt helyi és környékbeli termelő volt jelen a Zentai Gazdanapokon. Köztük a tornyosi Kecskeméti Dávid is, aki a családi virágkertészet mellett csípős paprikák termesztésével és feldolgozásával is foglalkozik. A hét éve pusztán a családi és baráti kör igényeinek ellátására induló hobbi mára már egy saját brandet jelent számára. Kezdetben testvére kijelentése keltette fel érdeklődését, miszerint nem találkozott még olyan erős paprikával, amely kifogna rajta, erre ő az évek során sikeresen rácáfolt. Dávid az évek múlásával több receptet kifejlesztett, a már meglévőket továbbgondolva és újakat létrehozva. A mai napig nem ez a fő megélhetése, azonban egyre többen ismerik és keresik termékeit.

– Több mint tízfajta termékemmel vagyok itt ezen a rendezvényen, ami azt jelenti, hogy a gyengéktől egészen a vadító erősekig minden megtalálható nálam. Hétfajta savanyúsággal, hétfajta őrölt paprikával, édes-savanyú szószokkal, zöld ajvárral, csípős földimogyoróval, erős csokoládéval és egyebekkel készültem a vásárlóknak.

A csípős ételek mértékkel történő fogyasztása kimondottan jótékony hatással van az emberi szervezetre. Gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásai mellett boldogsághormonokat szabadít fel az agyban, serkenti a vérkeringést, és a szívbetegségek megelőzésében is nagy szerepet tölt be, sok más jótékony hatása mellett. Termékeit leginkább online értékesíti, hiszen a legerősebb paprikából készült termékek a legmerészebbek érdeklődését keltik fel. A kihívásból lett hobbi, és a hobbiból lett egyfajta szerelem. Mára a közeli ismerősök biztosan nem jelentik ki, hogy nincs olyan erős paprika, amely ne fogna ki rajtuk, ha esetleg mégis, akkor erre Dávid biztosan rácáfol.

Nyitókép: Gulyás Réka felvétele