2024. április 19., péntek

Könyvet karácsonyra!

Horgoson karácsonyi könyvvásárt tartottak

Általában fejtörést okoz, hogy mi kerüljön a fa alá. Vannak, akik praktikus ajándékokat vásárolnak, míg mások apróságokat, de olyanok is akadnak, akik mélyen a zsebükbe nyúlnak ilyenkor. A horgosiak úgy döntöttek, hogy segítenek a karácsonyi ajándék kiválasztásában, és csütörtökön könyvvásárt tartottak. A gyermekeknek és a felnőtteknek is bőven volt választék a művelődési ház olvasótermében. A József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtára és a Westbook.eu könyvesbolt közös szervezésében valósult meg az ötlet, mely azt célozta meg az ajándék könnyű kiválasztása mellett, hogy valamelyest így népszerűsítse is az olvasást és magát a könyvtárat. Pluszban kitalálták, hogy a könyvtár tagjainak minden vásárlás után kedvezmény járt. A szervezők ettől az akciótól azt is remélik, hogy aki nem rendszeres könyvtárlátogató, ha ilyen alkalmakkor betér hozzájuk, hátha máskor is nagyobb kedvvel látogatja meg a könyvtárat, hiszen a kölcsönzésre váró könyvek választéka Horgoson igen bőséges. A művelődési ház koordinátora, Sós Nóra elmondta, hogy már hagyomány náluk a könyvtárban ez az akció.

– A horgosi könyvtárban már évek óta megszervezzük a karácsonyi könyvvásárt. Fontos, hogy mindenkit megszólítsunk és olvasásra invitáljunk. Legkiválóbb helyszín erre a könyvtárunk, ahová bárki betérhet, nemcsak ajándékot venni, hanem nézelődni is a meglévő olvasnivalók között. Színesíteni is szoktuk kísérőprogramokkal a könyvvásárt, hogy így még vonzóbbá tegyük azt – mondta Sós Nóra.

Szabó Evelin, a Westbook.eu könyvesbolt munkatársa elmondta, hogy kínálatuk sokszínű.

– A gyermekkönyvektől kezdve a felnőtteknek szólókig minden megtalálható nálunk. A leporellókat kicsiknek hoztuk, a foglalkoztató, kreatív fejlesztő könyvek már a picit nagyobbaknak valók, ifjúsági regényeket is kínálunk ezúttal is, a felnőtteknek is minden témában és műfajban készültünk, és van külön karácsonyi kínálatunk. Ilyenkor a karácsonyi könyveket keresik leginkább, de népszerűek a receptes könyvek is. Fontosnak tartom, hogy már kis kortól rászoktassuk az olvasásra az embereket – mondta Evelin.

Nyitókép: Jenei Klementina felvétele