2024. április 26., péntek

Ünnepelt az iskola

Iskolanapot tartottak a kishegyesi általános iskolában – Számos fejlesztés valósult meg az intézményben

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola megünnepelte az iskola napját. Ennek alkalmából összeállítottak egy műsort, amelyen az iskola minden korosztálya fellépett. A műsor ezúttal tematikus volt, azt dolgozta fel, hogy hogyan áll össze egy iskolanapi műsor. Az ünnepségen jelen volt többek között Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő, Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere és Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke.

Az iskolának az idén is volt oka az ünneplésre – számolt be lapunknak Fülöp Valentin iskolaigazgató.

– Idén technikai okokból egy kicsit későbbi időpontra halasztottuk az iskolanapot. Emellett a színházterem felújítása sem ért véget, ezért az iskola tornaterme adott otthont az iskolanapi műsornak. Az iskolát folyamatosan igyekszünk fejleszteni, az idén a tartományi oktatási titkárságnál laptopokra pályáztunk, illetve a szociális ügyi minisztériumtól is kaptunk laptopokat. Ezekkel sikerült lecserélnünk az informatikatermünkben lévő több mint 10 éves számítógépeket. Így korszerű és gyors gépeken tudnak dolgozni a gyerekek. Egy másik komoly probléma megoldásának irányába is tettünk lépéseket. Az iskola konyháját szeretnénk felújítani, illetve alkalmassá tenni uzsonna készítésére. Az első lépés, hogy erre megfelelő tervdokumentációval rendelkezzünk. Erre pályáztunk a tartományi oktatási titkárságnál, és kaptunk is rá eszközöket – mondta el az igazgató, majd azzal folytatta, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsnál is sikeresen pályáztak. A tanácstól nyert pénzt kiegészítették saját forrásaikkal, és a történelemterembe vásároltak új asztalokat és székeket. Az iskola saját forrásaiból is folytatta az előző években megkezdett fejlesztéseket.

A diákok bemutatták, hogy hogyan készültek a műsorra (Lakatos János felvétele)

A diákok bemutatták, hogy hogyan készültek a műsorra (Lakatos János felvétele)

– Az év végéig az iskola összes tantermébe energiatakarékos LED-világítást fogunk beszerelni. Ezt a munkát már korábban megkezdtük, és már csak néhány tanterem maradt hátra. Emellett az 56-os épület tetőszerkezetét is megjavíttattuk, mert több helyen is beázott. Ebben az épületben volt egy tanterem, amelynek a mennyezete életveszélyessé vált. Ezt a plafont is kicseréltettük, és újrafestettük a tantermet. Igyekszünk megragadni minden eszközt és lehetőséget, hogy az iskolát fejlesszük – fogalmazott Fülöp, majd arról is szólt, hogy már a jövő évre vonatkozóan is vannak terveik.

– A jövő évben szeretnénk befejezni az ablakcserét az iskola épületén. Ezt nagyrészt már sikerült megoldanunk, de a jövő évben a megmaradt helyeken is be akarjuk fejezni a cserét. Emellett egy külső és belső festés is ráférne az iskola épületeire – mondta el az igazgató.

Nyitókép: Fülöp Valentin üdvözli az ünnepség közönségét (Lakatos János felvétele)