2024. április 27., szombat

Harcosok és példaképek

Jubileumi plaketteket az újvidéki sportlegendáknak

Emlékplaketteket osztott ki az Újvidéki Sportveteránok Egyesülete tegnap a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS). A díjakat azok a veterán sportolók kapták, akik az olimpiai játékokon, valamint a világ- és Európa-bajnokságokon 50, 40, 30 és 20 éve nyertek érmet. Az ünnepségen jelen volt Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár, valamint Ognjen Cvjetićanin, Újvidék Város Tanácsának sporttal megbízott tagja. Božidar Maljković, a Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, az Újvidéki Sportveteránok Egyesületének tiszteletbeli tagja köszöntötte a jelenlévőket.

– A karrierem során sok helyen jártam. Láttam, hogy a veterán sportolókkal más országokban hatalmas tisztelettel bánnak és nem feledkeznek meg róluk. Szerbiában ez sajnos még gyerekcipőben jár. Ezen dolgoznunk kell. Az itt jelenlévő sportolók mindannyian harcosok, erről nem szabad megfeledkeznünk. Ezek a sportolók példaképek, a sportklubok, a város és az ország jelképei – hangsúlyozta Maljković.

Ezüstplakettet kapott Binder Aranka, aki az 1992-es Barcelonai Olimpiai Játékokon bronzérmet szerzett íjászatból.

– Harminc év telt el azóta, hogy érmet nyertem az olimpián. Nagyon jólesik, hogy még mindig emlékeznek erre. Minden ittlévő veterán sportoló nevében mondhatom, hogy ez egy nagyszerű kezdeményezés. Nagyon megható, hogy így összehoztak minket – mondta az olimpikon.

Az idén 14 sportveterán kapott emlékplakettet.

Nyitókép: Binder Aranka ezüstplakettet kapott (Albert Éva felvétele)