2024. április 27., szombat

Karácsonyi vásár a központban

Forralt bor és sütemények Újvidék belvárosában

A Karácsonyi varázslatok elnevezésű téli fesztivál már a múlt héten megnyílt a Promenada bevásárlóközpont előtti téren, csütörtök délután pedig a belvárosban, a Szabadság téren az immár hagyományossá vált, ugyancsak karácsonyi hangulatú rendezvényt is megnyitották az önkormányzat képviselői. Üdvözlőbeszédet Ivan Siler, a polgármester munkáját segítő városi tisztségviselő mondott, a megnyitóünnepségen fellépett a Vivak kórus és a Banda Drvena helybeli együttes.

A Novosadski Zimzolend (szabad fordításban: Újvidéki Télvilág) elnevezés alatt futó vásár ugyanolyan, mint az elmúlt években.

Szeli Balázs felvétele

Szeli Balázs felvétele

A karácsonyi díszekkel ékesített faházikókban a látogatók különféle, az ünnephez kötődő kézműves termékeket vásárolhatnak, ékszereket, édes és sós ételkülönlegességeket, forralt bort és teát. A Szívvel mindenkinek Polgári Egyesület és a Ninamedia cég által megszervezett belvárosi rendezvény december 28-áig lesz meglátogatható, utána a házikókat szétszerelik, az Éneklő karácsonyfát is, és előkészítik a teret a szilveszteri bulira.

Nyitókép: A Szabadság téren összeszerelték a faházikókat, forralt bor, frissen sütött sütemények és hasonló, karácsonyi, hangulatú és illatú finomságok várják a látogatókat (Fotó: Szeli Balázs felvéte