2024. április 27., szombat

Szombaton Tinifesztivál Temerinben

Huszonkét produkciót hallhat a közönség és értékel a zsűri

Szombaton tartják meg a 31 Tinifesztivál Ifjúsági Énekes Vetélkedőt 19.30-kor a temerini sportcsarnokban. A rendezvény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a versenyzők már hónapok óta lelkesen készülnek és gyakorolnak a döntőre.

Varga Flórián, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke és a Tinifesztivál szervezőbizottságának elnöke elmondta, az énekesek kizárólag magyar dalokkal jelentkezhetnek a fesztiválra.

Örülünk, hogy évről évre sikerül megtartanunk a zenei fesztivált, ami mára már Vajdaság-szintűvé nőtte ki magát. A fellépők itt rendes nagyszínpadon léphetnek a közönség elé, zenekar kíséretében. Nagyon fiatalok is jelentkeznek erre a versenyre, az ő bátorságuk külön dicséretes. A fellépők nagyon sok időt és energiát áldoznak arra, hogy színvonalas előadásokat láthasson és hallhasson a közönség – emelte ki.

Gőz László, a Tinifesztivál szervezője szerint igyekeznek évről évre valami újdonsággal készülni.

Idén a versenyprodukciók után a zsűri mond egy rövid értékelést. Ez eddig nem volt, de kíváncsiak vagyunk rá, hogy ez így hogyan működne – mondta a szervező.

A versenyzőket VitkayKucsera Ágota egyetemi tanár és operaénekes, Erős Ervin zeneszerző és zenész, Szerda Árpád zenész, előadó és Óvári Dániel zenész, énekes fogja értékelni.

Paraczky László

Paraczky László

Idén második alkalommal a Freekfancy zenekar kíséri a versenyzőket. A fellépők a zenekar stúdiójában gyakorolhattak, illetve az együttessel közösen készítették el a zenei alapokat.

Zenekarunk próbatermében zajlottak a próbák. Ez óriási csapatmunka volt, mindenki kivette a részét belőle. Jó hangulatban teltek el ezek az órák, szorgalmasak voltak az énekesek. Kevés időnk volt a felkészülésre, de úgy gondolom, kihoztuk a legjobbat mindenkiből – mondta Faragó Aurél, a zenekar tagja.

A fesztiválon 22 versenyző vesz részt. Az est gála részében a helyi Branch zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Jegyek elővételben mindennap 19-től 21 óráig vásárolhatók a Szirmai Károly Művelődési Egyesületben, 300 dináros áron. Helyfoglalásra is van lehetőség a 021/843-411-es telefonszámon.

A fesztivál támogatója a Magyar Nemzeti Tanács, a művelődési minisztérium, a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és a Vallási Közösségekkel Való Kapcsolattartásért Felelős Titkárság, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Temerin önkormányzata, a mórahalmi önkormányzat, a Hugyik Mezőgazdasági Gépgyártó Üzem, illetve a helyi vállalkozók.

Nyitókép: Paraczky László