2024. április 26., péntek
DAVIS-KUPA

Szerbia Norvégiához utazik

Szerbia válogatottja Norvégiába utazik, Magyarország pedig a franciákat látja vendégül a jövő év februárjának első hétvégéjén, a Davis-kupa új idényének rájátszásában. Mindkét válogatottnak tehát nagyon nehéz dolga lesz, különösen, ha Novak Đoković nem vállalja a norvégiai utat közvetlenül az Australian Open után. A 12 győztes szeptemberben csatlakozik az idei győztes, így címvédő Kanadához, a vasárnap döntőt veszített Ausztráliához és a szabadkártyát kapott Spanyolországhoz és Olaszországhoz a csoportküzdelmekre, melynek nyolc legjobbja novemberben kuparendszerben vívja meg a nyolcas döntőt. Az ITF 2023-ban sem támogatja Oroszország szereplését a tenisz csapatversenyeiben.

A rájátszás párosítása: Norvégia–Szerbia, Magyarország–Franciaország, Horvátország–Ausztria, Finnország–Argentína, Portugália–Csehország, Németország–Svájc, Svédország–Bosznia, Üzbegisztán–USA, Kolumbia–Nagy-Britannia, Chile–Kazahsztán, Dél-Korea–Belgium, Hollandia–Szlovákia.

Vasárnap Kanada válogatottja a papírformának megfelelően, de a vártnál sokkal könnyebben nyert az idei döntőben Ausztrália ellen. Kanada így először nyerte el a „Salátástálat”, Ausztrália pedig a 48. döntőjében 20. alkalommal kapott ki. A meccs már a két egyéni után eldőlt, Denis Shapovalov és Felix Auger-Aliassime magabiztosan győzték le Thanasi Kokkinakist és Alex de Minaurt. Kanada így mindkét idei csapatversenyben diadalmaskodott, januárban ugyanis megnyerte a harmadik, és mint kiderült, utolsó ATP-kupát.

A 2022-es Davis-kupa-győztes Kanada csapata (Fotó: Beta/AP)

A 2022-es Davis-kupa-győztes Kanada csapata (Fotó: Beta/AP)

MÁLAGA. – A Davis-kupa döntőjében: Kanada–Ausztrália 2:0 (Shapovalov–Kokkinakis 6:2, 6:4, Auger-Aliassime–De Minaur 6:3, 6:4).
MASPALOMAS. – A challenger selejtezőjében: Brajnin–Madarász 7:5, 2:6, 6:3.

Nyitókép: A 2022-es Davis-kupa-győztes Kanada csapata (Fotó: Beta/AP)