2024. április 27., szombat

Volt-nincs párduc

A közösségi oldalakon elterjedt videofelvétel hitelessége megkérdőjelezhető, mondta Verbász polgármestere

Miután elterjedt a hír, hogy a titokzatos fekete párduc felbukkant Verbász község területén, az önkormányzat, a helyi rendőrállomás és a Verbászi Vadászok Egyesülete kezdeményezte a községi válságtörzs ülésének mielőbbi összehívását. A rendkívüli ülésen a rendőrség és a vadászok képviselői mellett részt vettek az illetékes szolgálatok képviselői is.

Az ülést követően Predrag Rojević, Verbász polgármestere elmondta, az önkormányzat fokozza a kapcsolatot a szomszédos önkormányzatokkal, továbbá a kerületi és a tartományi hatóságokkal, hogy az idejében történő reagálás a lehető leghatékonyabb és legkorszerűbb módon történjen.

− Bár a helyi vadászok egyesületének tagjai szerint nem valószínű, hogy a fekete párduc Verbász község területére érkezett, az ezzel kapcsolatos információkat gondosan és felelősségteljesen ellenőrzik. Mivel a hír aggodalmat keltett a lakosság körében, így a kérdés megoldásába minden referencia-intézményi és releváns szolgálatot bevontunk. Közös álláspontjuk az, hogy az interneten megjelent videóban sok logikátlanság van, és szerintük kicsi a valószínűsége annak, hogy a közösségi oldalakon megjelent videofelvétel hiteles. Ennek ellenére az információk ellenőrzését nagy körültekintéssel és felelősségteljesen közelítették meg. Amennyiben a vadászok egyesülete és a többi illetékes szolgálat úgy ítéli meg, hogy a kétségek eloszlatására továbbra is szükség mutatkozik, közös nyomozást szerveznek – mondta a verbászi polgármester.