2024. április 27., szombat
NBA

Fedélzeten a Clippers-vezér

Mindössze három mérkőzést játszottak tegnap hajnalban a tengerentúlon, ám izgalmakból nem volt hiány. A nyugati meglepetés-éllovas Portlandhez a Brooklyn látogatott, amely továbbra is az eltiltott Kyrie Irving nélkül áll ki meccseire. A TrailBlazers sokáig irányított, még a zárónegyed elején is vezetett, de a Nets egy 10:0-s futás után vágott ki, így jobb helyzetből várta a végjátékot. Damian Lillardék (25) azonban néhány szívós védekezéssel egálra jöttek vissza, az órán pár másodperc maradt, amikor Kevin Duranték (35) oldalról jöhettek. A hórihorgas sztár győzelemért elengedett dobása lejött a gyűrűről, Royce O’Neale azonban a legjobbkor volt a legjobb helyen, visszapöckölt labdája megnyerte a mérkőzést a vendégeknek.

Az alapszakasz további alakulása szempontjából fontos visszatérés történt meg Los Angelesben, ahol újra pályára lépett Kahwi Leonard, a Clippers meghatározó játékosa. Leonard térdsérüléséből felépülve egyelőre a megszokottnál kevesebb időt, 24 percet töltött parketten, ezalatt 8 pontot dobott nem túl hatékony mutatóval, de ha visszanyeri legjobb formáját, az Angyalok Városának csapatára komoly konkurenciaként kell tekinteni a továbbiakban.

Késhegyre menő fináléban győzte le a Crvena zvezda az Asvelt az Euroligában, az immár Duško Ivanović által irányított csapat ezzel másodszor ünnepelt, de 2/6-os mérlegével még mindig a sereghajtók között van. A forduló derbijén az Efes a parázs hangulatú isztambuli arénájában győzte le a Barcelonát, a sikerből a török gárda klasszis szerb irányítója, Vasilije Micić 22 ponttal és 5 assziszttal vette ki a részét.

NBA, alapszakasz: Portland–Brooklyn 107:109, Sacramento–San Antonio 130:112, LA Clippers–Detroit 96:91. Euroliga, 8. forduló: Efes–Barcelona 96:86, Crvena zvezda–Asvel 71:67, Bayern–Olimpiakosz 71:82, Bologna–Valencia 89:59, Real Madrid–Alba 90:72. Az élcsoport: Fenerbahçe (–1) és Olimpiakosz 12, Monaco (–1), Real Madrid és Barcelona 10 pont stb.