2024. április 26., péntek

Medvegyev után Fritz vagy Auger-Aliassime

Novak Đoković ma Torinóban, az évzáró mestertorna Vörös csoportjának 3. fordulójában a volt világelsők rangadóján 14 órakor az orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik. A továbbjutás szempontjából a meccsnek nincs tétje, mert a Cicipasz elleni vereséggel az orosz már ki is esett, elveszítette a ranglista 5. helyét, egyelőre Felix Auger-Aliassime előzte meg, de ugyanezt megteheti a Torinóban már biztos csoportelső Đoković, sőt Andrej Rubljov is. A tét Novakék meccsén a 200 ranglistapont és a jelentős, 383 ezer dolláros pénzdíj. Đoković tehát szombaton, a mai meccs eredményétől függetlenül, az elődöntőben a Zöld csoportban az este játszott Fritz–Auger-Aliassime találkozó győztesével találkozik.
A tegnapi első meccsen a Roland Garros idei döntősei, Rafael Nadal és Casper Ruud mérkőztek meg egymással, szintén továbbjutási tét nélkül. A norvégnak alkalma adódott visszavágni a csúfos 6:3, 6:3, 6:0-s párizsi vereségért. Nem sikerült, így Nadal vigaszgyőzelemmel távozott a tornáról, Ruud pedig – mint csoportelső – szombatra a négy között a Cicipasz–Rubljov találkozó győztesét várja.

TORINO. – Az évzáró mestertorna 2. fordulójában, Vörös csoport: Cicipasz–Medvegyev 6:3, 6:7, 7:6. 3. forduló, Zöld csoport: Nadal–Ruud 7:5, 7:5.