2024. április 27., szombat

Felemás sikerek Lengyelországban

A Veszprém a Wisła Płock, a Szeged pedig a Kielce vendége volt a férfi kézilabda BL e heti fordulójában, és mindkét mérkőzés az esélyesebb csapat győzelmével ért véget.

A veszprémiek mérkőzésének különlegességét adta, hogy a 2015 és 2017 között őket irányító Xavi Sabaté volt az ellenfél vezetőedzője. A Płock sokáig tartotta az iramot a magyar kupagyőztessel, a második félidőben három góllal el is lépett, ezt követően viszont mintha hirtelen elfogyott volna a lendülete, amiben kulcsemberének, Dmitrij Zsitnyikovnak a sérülés miatti korai kiválása is közrejátszhatott. A magyar csapat egy 8:1-es sorozattal fordított, innen pedig már kényelmesen vitorlázott el a négygólos győzelemig Rasmus Lauge vezetésével, aki összesen 11 gólt lőtt.

Jóval nagyobb kihívás előtt állt a szezonbeli első győzelmét csak múlt héten begyűjtő Szeged az előző BL-szezon ezüstérmese, a Kielce otthonában. A házigazdák hatalmas iramban kezdve leuralták a meccs első félidejét, és már a 18. percre tízgólos előnyt építettek ki (16:6), ezzel gyorsan el is döntve a legfontosabb kérdést. Ezt mindkét oldalon érezték, hiszen a második félidő már takaréklángon égő, kiegyenlítettebb játékot hozott, amelynek egy pontján a Szeged négy gólra is felzárkózott, s végül 37:30-as vereséget kellett elkönyvelnie.

Míg a Veszprém eddig egyetlen pontot hullajtva vezeti a csoportját, a másikban a Szegednek alighanem a Celje és az Elverum ellen kell majd megharcolnia a hatodik, továbbjutást jelentő helyért. Most viszont november 23-ig a férfi BL is szünetre vonul, a nemzetközi kézilabdaszféra a következő hetekben teljes egészében a női Európa-bajnokságról szól majd.

Eredmények, 6. forduló, A csoport: Zagreb–Bukarest 28:29, PSG–Porto 32:30, Wisła Płock–Veszprém 26:30, GOG–Magdeburg 33:32. Az élcsoport: Veszprém 11, PSG 10, Magdeburg és GOG 7 pont. B csoport: Elverum–Celje 31:29, Kiel–Aalborg 36:36, Barcelona–Nantes 34:29, Kielce–Szeged 37:30. Az élcsoport: Barcelona 12, Kielce 10, Nantes 8 pont.