2024. április 27., szombat

Zajolba látogatott a polgármester

Milan Đurić, Újvidék polgármestere tegnap Zajolba (Sajlovo) látogatott, ahol megtekintette a Radosno detinjstvo Gyermekintézményhez tartozó, nemrég felépített Kék csillag óvodát.

Az új gyermekintézmény 1766 négyzetméteres, szeptemberben nyitotta meg kapuit az ovisok előtt, a peremvárosi településen 11 csoportba 213 gyermek jár.

A polgármester elmondta, hogy az új óvodában 30 személy jutott munkahelyhez.

– Óriási öröm, amikor a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény hálózatába új óvoda csatlakozik, mert ez azt jelenti, hogy sok gyermek születik a tartományi székvárosban, és sok család itt akarja megalapozni a jövőjét. Nem csupán frázis, hogy a fiataloké a jövő, mi ezt tettekkel is alátámasztjuk. Zajolban megépült a Kék csillag óvoda, 1766 négyzetméteren az ősszel 213 gyermek iratkozhatott be ide. Önkormányzatunk csaknem 230 millió dinárt irányozott elő a zajoli óvoda megépítésére, a felszerelése további 14 millióba került, ebből 6 milliót a Novak Đoković Alapítvány biztosított, és ezért nagy hálával tartozunk. Tíz év alatt 5 új óvodát építettünk, 11 gyermekintézményben pedig bővítettük a kapacitásokat. Jövőre befejezzük az adicei óvoda építését, így a várakozási listákon alig marad majd gyermek – ígérte a polgármester. Hozzátette: az újvidéki önkormányzat arányosan fejleszti a várost, Zajol fejlesztésére az elmúlt 10 évben 863 millió dinárt különítettek el a városi költségvetésben. Jutott pénz a szennyvízhálózat megépítésére, a közmegvilágítás felújítására, játszóterekre és a közterek rendezésére is. Az idén 346 millió dinárt irányoztak elő különböző beruházásokra ezen a peremvárosi településen, az egyik legfontosabb projekt a Városi temető infrastruktúrájának a modernizálása, ezek a munkálatok hamarosan befejeződnek.