2024. április 27., szombat

Drágul a taxi

Az újvidéki taxisok bejelentették, nem kifizetődő többé a jelenlegi áron fuvarozni az embereket, ezért elkerülhetetlen a szolgáltatásaik drágulása.

Nikola Bošnjaković, a Sitans Taxisok Egyesülete igazgató bizottságának az elnöke elmondta, tavaly december óta nem drágultak a szolgáltatásaik, de mivel az üzemanyag ára és a megélhetés költségei is jelentősen növekedtek, kénytelenek ők is megemelni a fuvarozás árát.

– Szolgáltatásaink 15 százalékos drágulását kezdeményezzük, hamarosan asztalhoz ülünk az önkormányzat képviselőivel, és kiderül mi lesz az egészből. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szolgáltatásaink árának a növekedése valójában nem drágulás, csupán alkalmazkodunk a piachoz, hiszen a jelenlegi helyzet meglehetősen kellemetlen számunkra – mondta Bošnjaković.

Dávid Csilla felvétele

Az üzemanyagárak, valamint a megélhetési költségek növekedése miatt az újvidéki taxisok kénytelenek megemelni a szolgáltatásaik árát, hamarosan kiderül, mennyivel (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Az árkorrekciót a taxisok úgy képzelték el, hogy az indulási díj 140 dinárról 200 dinárra növekedjen, az első árkategóriában kilométerenként az eddigi 65 dinár helyett 75 dinárt terveznek megfizettetni, az éjjeli díjszabásban az eddigi 78 helyett 90 dinárt, az ünnepi díjszabás és a városon kívüli fuvarért pedig az eddigi 110 helyett 120 dinárt kell majd a tervek szerint fizetni.

A taxisok mindezek mellett elégedetlenek a városi útmunkálatok miatt kialakult forgalmi dugók miatt is, ami nagyon megnehezíti a munkájukat – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

– Az útkarbantartó munkálatok jelentősen megnehezítik a munkánkat, nagyon lelassítanak bennünket. Rengeteg hívásunk van, de sajnos nem érkezünk minden hívásnak eleget tenni, mert a forgalomkorlátozások miatt 5–10 perccel több időbe telik, amíg a megadott címre érünk – magyarázta Bošnjaković.