2024. május 8., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Drámai hosszabbítás Londonban

Beigazolódtak a várakozások, miszerint a BL D csoportja a leginkább kiszámíthatatlan és kiegyenlített erőviszonyú, az utolsó körre fordulva ugyanis az éllovas Tottenham és a sereghajtó Marseille között mindössze két pont van. A Hotspur drámai körülmények között „ikszelt” a Sportinggal, Harry Kane 96. percben szerzett győztes gólját ugyanis Makkelie bíró videózás után elvette, a felpaprikázott Antonio Conte pedig kiállíttatta magát… Eközben Frankfurtban a házigazda a Marseille legyőzésével létfontosságú pontokat gyűjtött, így a zárónapon a két győztes harcolhatja ki a nyolcaddöntőt.

A többi kvartettben pecsét került a valószínű forgatókönyvekre, továbbjutott a Napoli után a Liverpool is az A-ból, a B-ben a Brugge-höz a Porto csatlakozott az Atlético és a Leverkusen döntetlenje miatt, a C-ben pedig a Barcelona az Inter fölényes, Plzeň elleni győzelme tudatában leeresztett, és hármast kapott a Bayerntől.

BL, 5. forduló, A csoport: Napoli–Rangers 3:0, Ajax–Liverpool 0:3. A sorrend: Napoli 15, Liverpool 12, Ajax 3, Rangers 0 pont. B csoport: Club Brugge–Porto 0:4, Atlético Madrid–Leverkusen 2:2. A sorrend: Club Brugge 10, Porto 9, Atlético Madrid 5, Leverkusen 4 pont. C csoport: Barcelona–Bayern 0:3, Inter–Plzeň 4:0. A sorrend: Bayern 15, Inter 10, Barcelona 4, Plzeň 0 pont. D csoport: Tottenham–Sporting 1:1, Frankfurt–Marseille 2:1. A sorrend: Tottenham 8, Sporting és Frankfurt 7, Marseille 6 pont.