2024. április 27., szombat
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2022

Vásár a hagyományok jegyében

Magyarkanizsán nagy tömeg gyűlt össze

Az utolsó, idényzáró vásárt tartották vasárnap Magyarkanizsán, amely eseményre gazdag kísérőprogrammal készült a szervező, a magyarkanizsai helyi közösség. Az utolsó magyarkanizsai vásáron kora reggel ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésre várták az érdeklődőket, a későbbiekben pedig kisállat-simogatást is beiktattak. A Bárka tagjai jótékonysági palacsintasütést szerveztek, mely iránt szintén nagy volt az érdeklődés, tíz órakor pedig színvonalas művelődési műsor kezdődött, melyben a néptánc és a népdal kapta a főszerepet.

Pálfi Ervin, a magyarkanizsai helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy a szezonzáró vásáron a hagyományokat helyezték előtérbe.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy jól bejáródott a vásár, és hatalmas látogatottságnak is örvend. Igyekszünk tartalommal megtölteni a rendezvényt, ezért is fektettünk most hangsúlyt a hagyományokra. Nagyon sok árus érkezett, de a látogatókra sem lehet panaszunk, ami a számukat illeti. A közelgő magyar nemzeti tanácsi választás fontosságára is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hiszen mindannyiunk érdeke és joga, hogy éljünk a lehetőséggel, és majd voksoljunk novemberben – mondta az elnök.

A magyarkanizsai vásárban tényleg volt minden, ami szemnek és szájnak ingere, a késektől a kosarakon át a kézműves termékekig mindent be lehetett szerezni.