2024. április 26., péntek

Száz új kerékpárral a tisztább környezetért

Néhány nappal ezelőtt járt le a nagykikindai önkormányzat nyilvános felhívása, melyet száz kerékpár megvásárlására, illetve társfinanszírozására írt ki a gyártók, illetve az üzletek számára, és amelyre két üzlet, az Apollo és az Etalon jelentkezett és küldte el aktuális árajánlatait.

A község 1.000.000 dinárt, tehát kerékpáronként 10.000 dinárt különített el a célra, tegnap megjelentette a polgárokra vonatkozó pályázatát is. Az érdeklődőknek nincs más feladatuk, mint érvényes személyi igazolványuk kivonatával és a kiválasztott kerékpár előszámlájával elmenni az önkormányzat szolgáltatóközpontjába, és ezeket ott átadni a kitöltött jelentkezési lappal együtt.
Stevan Iličić, a városi tanács környezetvédelemmel megbízott tagja korábban elmondta, családonként egy fő jelentkezhet, és a leggyorsabb száz kérvényét átadó polgár kaphat kerékpárvásárlási támogatást. A kezdeményezés célja a káros gázok kibocsátásának csökkentése, és a környezetkímélő közlekedés népszerűsítése. A kezdeményezés az elektromos biciklikre nem érvényes.

Habár az érdeklődők 15 napig jelentkezhetnek, a nagykikindai média arról számolt be, hogy már ma reggel rengetegen álltak sorban, hogy átadhassák a kérvényüket.