2024. április 26., péntek

A jövőnk záloga

A topolyai polgármester a pacséri óvodába látogatott a gyermekhét alkalmával

Az október első hetében jegyzett gyermekhét alkalmából Topolya községi polgármestere az idén is látogatást tett a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény egyik csoportjában. Ezúttal a pacséri óvoda kicsinyei, a délelőtti váltás magyar és szerb tannyelvű iskola-előkészítősei, Nagy Mugosa Deabóra és Maja Radulović ovisai látták vendégül Szatmári Adriánt és munkatársait, valamint Fényszárosi Fekete Tímeát, a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónőjét. A polgármester ezúttal sem érkezett üres kézzel, miután a gyerekek átvették tőle az édességajándékot és az oktató jellegű játékokat, elénekeltek egy-egy dalocskát, aztán néhány percig elbeszélgettek a kedvenc állataikról, játékaikról és arról, hogy ki mi szeretne lenni a várva várt jelmezbálban.

– A Bambiban tett látogatás lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjak az iskoláskor előtti intézmény minden dolgozójának, mert a gyermekek érdeklődő arcát látva, vidám csacsogását hallva valamennyien feltöltődhettünk az ő felhőtlen életörömükkel. Habár a gyermekhét alkalmat ad rá, hogy játékkal és édességgel kedveskedjen az önkormányzatunk a kicsinyeknek, de úgy gondolom, nekünk, felnőtteknek nemcsak ebben az egy hétben kell fokozottan figyelnünk a jövőnk zálogára, hanem az év minden napján. És mindannyiunknak arra kell törekednünk, hogy problémamentes és biztonságos, egészséges környezetet tudjunk teremteni. Az önkormányzat minden tanév kezdetén igyekszik megoldani az oktatási intézmények zökkenőmentes startját és egész éven át tartó működését. Emellett támogatjuk a kisebb felújításokat, vagyis az épületek felkészítését a szeptemberi kezdésre. Így történt ez idén is. A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény működésére például éves szinten megközelítőleg 115 millió dinárt különítünk el a községi költségvetésből – nyilatkozta Szatmári Adrián.

Jelmezbál, diszkó, aszfaltrajz és futóverseny tarkítja a gyermekheti programokat az óvodákban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Jelmezbál, diszkó, aszfaltrajz és futóverseny tarkítja a gyermekheti programokat az óvodákban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az intézmény igazgatónője, Fényszárosi Fekete Tímea elárulta, hogy ezúttal is tartalmas programsorozattal jegyzi valamennyi községbeli csoport a gyermekhét napjait, amelyek hétfő óta zajlanak. Jelmezbál, diszkó, aszfaltrajzakció és futóverseny tarkítja a programokat a lehetőségektől függően, illetve igyekeztek valamennyi csoportot kirándulásokra ösztönözni, hogy minél több érdekes helyszínt látogassanak meg.

– A topolyai székhelyű Bambi Iskoláskor Előtti Intézményhez tizenhárom épület tartozik a község több településén, amiből négy a városban található, kilenc pedig a falvakban. Pacséron összesen harmincöt gyermekkel foglalkoznak három csoportban, a magyar és a szerb nyelvű iskola-előkészítősök mellett a 3–5 éves korosztállyal foglalkozó vegyes tannyelvű kiscsoport Kálmán Viktória óvónő vezetésével délután látogatja az óvodát – tette hozzá a Bambi igazgatónője. A pacséri óvodában egyébként kilenc kisgyermek látogatja a szerb nyelvű iskolai előkészítő csoportot, a magyar tannyelvű iskola-előkészítősök száma az idén öt.