2024. április 20., szombat

Magyarkanizsa község ingyenes akciója

Elektronikus hulladékot szállítanak el

Már folyamatban van a községben az az akció, melynek során ingyenesen elszállítják az elektronikai hulladékot a háztartásokból. Akiknek fontos a környezettudatosság, eddig is odafigyeltek arra, hogy mi kerül a szemétbe, de ezt most hatványozottan megtehetik, hiszen a nagyobb, már működésképtelen gépeket most külön akció keretében gyűjtik be. A szeméttároló kukákba nem fért el egy feleslegessé vált mosógép vagy bojler, most azonban megtehetik, hogy ennek külön figyelmet szentelnek. Az akcióról Tomin Zoran, a Magyarkanizsai Községi Tanács környezetvédelemmel megbízott tagja adott hírt:

– A Magyarkanizsa községbeli magánszemélyek, vállalkozók és cégek számára megszerveztük és lehetővé tettük, hogy ingyenesen szabadulhassanak meg az elektronikai hulladékoktól. Ez azért kuriózum, mert a törvényben foglaltak szerint szabályozva van, hogy ezt a szolgáltatást nem végzik ingyen – mondta a tanácstag. – Éppen ezért felhívom a polgárok figyelmét, és kérem őket, hogy éljenek ezzel a kiváló lehetőséggel. A veszélyes hulladéknak számító berendezéseket a múlt hétvégén már néhány helyi közösség területén elfogadható érdeklődés mellett el is szállították, az akció azonban folyamatosan zajlik. Október elsején Velebit helyi közösségének épülete előtt 8-tól 10 óráig, Adorjánon 10-től 12-ig, majd a jövő héten Horgoson és Magyarkanizsán várják az elektronikai hulladékot – mondta Tomin Zoran.

Az akciót szórólapokon is hirdetik, érdemes figyelni a postaládák tartalmát. Tehát Velebit, Adorján helyi közösségek előtt október elsején, míg Magyarkanizsán az új autóbusz-állomásnál október 15-én várják az elektronikus, veszélyesnek számító hulladékokat.