2024. április 27., szombat
KÖRKÉRDÉS

Hogyan készül a télre, hogyan erősíti a szervezetét?

Bancsi Renáta, Pacsér: – Mi nagyon szeretjük a savanyúságot, ezért évről évre gondoskodunk a konyhára való szükségleteinkről és ily módon az egészséges táplálékunkról.

Turšiját szoktam elsősorban készíteni, céklát teszek el, és még uborkát is savanyítok a téli vitaminbevitelre gondolva. Természetesen, mivel igen jó volt az idei sárgabaracktermés, lekvárt is főztünk télire. Próbálok minél több zöldséges ételt készíteni a családnak az egészségük érdekében, persze ezt a gyerekek nem nagyon díjazzák. Azért az megnyugvással tölt el, hogy mindennap egy-egy almát vagy körtét elfogyasztanak.

Ficze Tímea, Bácsfeketehegy: – Egész évben igyekszem odafigyelni magamra, járok sportolni, eszem zöldségeket, gyümölcsöket, de emellett vitaminokat és étrend-kiegészítőket is szedek.

Eddig ez jónak bizonyult, viszont pár hete én is koronás lettem. Úgy tűnik, nem lehet mindig mindent kikerülni, de most tovább folytatom azt, amit eddig is. Savanyúságokat nem szoktam eltenni, mert azt a szülők készítik nagyobb mennyiségben. De friss zöldség és gyümölcs mindig van a házban. Ebben az őszies időben pedig nagy kedvencek a krémlevesek és a főzelékek.

Dr. Kurin Ákos, Kishegyes: – Az előző időszakhoz képest több teát iszom, lehetőleg mézzel és citrommal. Emellett a bevitt vitaminmennyiséget is növeltem, ezt főleg friss gyümölcs formájában teszem.

Továbbra is fogyasztok C-vitamin-tablettát, valamint testmozgással próbálom megőrizni az immunrendszerem erősségét. Nemrég vásároltam savanyú káposztát, amit mindenkinek tudok ajánlani, a benne lévő C-vitamin miatt.