2024. április 27., szombat

Nagy bulit szerveznek a kismotorosok

Gasztronap, motoros felvonulás, vetélkedők, játékok Kishegyesen

Egész napos motorostalálkozót és gasztronapot tartanak szombaton Kishegyesen. A Kishegyesi Kis Motoros Banda civil szervezet elnöke, Barna József elmondta, hogy szeptember 10-én, szombaton a helyi labdarúgópályán játékos és zenei programokkal, finom ételekkel és italokkal várják a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

A rendezvény délben motoros felvonulással kezdődik. A Vasút utcából indulnak, a Kossuth Lajos utcán, majd a Kúlai út érintésével a Kertsor utcán keresztül jutnak el a Sziváci útig, ahonnan a Vásár utcán keresztül jutnak vissza a Vasút utcába és a focipályára. Ott a felvonulást követően 14 órakor közös ebédre invitálnak mindenkit. Rövid pihenő után a délutáni órákban motoros játékokra, játékos vetélkedőkre kerül majd sor. A nők számára lesz majd kötélhúzás, szkander- és sörivó verseny, megrendezik a motorok szépségversenyét, illetve motoros lassúsági versenyt egy külön erre a célra ideiglenesen kialakított pályán – emelte ki Barna József. Hozzátette, hogy egész napra gondoskodnak majd alkalomhoz illő zenei „aláfestésről”. Este pedig koncertek lesznek. A tervek szerint két helyi zenekar, az AcoustrinX és a Deskavaary lép fel, valamint a törzsudvarnoki Gúth Emília énekesnő is bemutatkozik a közönségnek.

A Kishegyesi Kis Motoros Banda civil szervezet nem formálisan már hat éve létezik. Tagsága találkozókat, szórakoztató és jótékonysági rendezvényeket szervez, valamint más civil szervezetek rendezvényein is rendszeresen ott vannak. Barna József, az egyesület elnöke a kezdetektől hangsúlyozta, hogy céljuk a barátkozás és a szórakoztató programok szervezése mellett a biztonságos és balesetmentes közlekedés népszerűsítése.

ÍNYENCFALATOK KECSKE- ÉS BIRKAHÚSBÓL

Ugyanezen a napon a Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének hagyományos birkahús- és kecskehúsfőző rendezvénye is zajlik majd a focipályán. A kismotorosokkal közösen szervezik meg a gasztronapot. Öt-hat tagú csapatok, társaságok jelentkezhetnek, ha szeretnének főzni, kikapcsolódni, egy kellemes napot együtt eltölteni. 1500 dinár fejében három kilogramm birkahúst, valamint tűzifát és főzőhelyet is biztosítanak. Bővebb tájékoztatás és nevezés a 064/474-0117-es mobilszámon.