2024. április 26., péntek
MAGYARCSERNYE

Ismét mezőgazdasági földterületeket lehet bérelni

A magyarcsernyei önkormányzat a napokban egy pályázatot írt ki olyan beépítetlen építkezési területek kiadására, melyeket mezőgazdasági földterületként szeretnének bérbe adni, egyéves futamidővel. Összesen 16 licitegységet és 161,4723 hektárnyi földet kínálnak. A kikiáltási ár minden esetben 50.000 dinár hektáronként. Az érdeklődők pénteken, szeptember 9-én a terepen is megtekinthetik a bérbe adandó parcellákat. A község teljes területén lehet földet bérelni.

A bérbe adandó területekről szóló teljes dokumentációt személyesen is át lehet tekinteni munkanapokon 7–14 óráig a községháza 20-as számú irodájában. Bővebb tájékoztatásért és a jelentkezés módjával kapcsolatban telefonon is lehet érdeklődni a magyarcsernyei községházán a 023/815-030-as telefonszámon, Svetlana Stojkovot kell keresni.

A pályázaton azok a községben élő mezőgazdasági termelők vehetnek részt, akik már legalább három éve regisztrált mezőgazdasági termelők, jelenlegi státuszuk szerint aktívak, három éve a község területén élnek és rendelkeznek legalább 0,5 hektárnyi saját földterülettel. Bérlőnek jogi személyek is jelentkezhetnek, rájuk is ugyanezek a feltételek érvényesek annyi módosítással, hogy nekik legalább 10 hektáros földterülettel kell rendelkezniük.
Jelentkezni szeptember 23-án 14 óráig lehet, az árverést pedig szeptember 26-án 9 órai kezdettel szeretnék lebonyolítani az önkormányzat házasságkötő termében.