2024. április 27., szombat

Kúlán biztosított a színvonalas oktatás

Az iskola diákjainak létszáma 40 fővel növekedett, nőtt a magyarul tanulók száma is

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában a tanári kar két héttel szeptember 1-je előtt kezdte meg a készülődést az új tanévre. Pozsár Csaba, az iskola igazgatója elmagyarázta, a korai munkára azért volt szükség, mert két év után újra visszatérnek a régi, de bővített oktatáshoz, és szeretnének bepótolni mindent, ami elmaradt az elmúlt két évben.

− Munka közben a tanárokkal több olyan dologról beszélgettünk, amelyekre a járvány miatt nem kerülhetett sor, több új ötlet is felvetődött, és szerintem semmi akadálya annak, hogy ezek a tanév alatt meg is valósuljanak. Az első rendezvényünk az elsősök fogadása volt, amelyen bemutattuk az osztálytanítókat, és velük együtt a legkisebbek először mehettek be a tantermekbe, amelyeket a nyár folyamán felfrissítettük annak érdekében, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában. A nyári szünetben megkezdődött a hagyományos izzók LED-izzókra történő cseréje, a munkálatok jó ütemben haladnak, ezáltal jóval olcsóbb és minőségibb lesz a tantermek megvilágítása – sorolta az igazgató. Kiemelte, az idei tanévben mintegy 40 fővel növekedett a diákok száma, így jelenleg az iskolának 550 tanulója van.

Pozsár Csaba elmondta azt is, hogy a nyáron nagyobb mennyiségű technikai felszerelés érkezett a minisztériumtól, az iskola 20 asztali számítógépet és 50 laptopot kapott, a Magyar Nemzeti Tanács pedig a magyar nyelv és irodalom tanterembe okostévét és egy laptopot biztosított. Így ami az oktatás színvonalát illeti, az teljes egészében megfelel a követelményeknek.

− Az első félév vége felé újra megszervezték az immár hagyományosnak mondható újévi vásárt, a diákok a saját kezűleg elkészített érdekes tárgyakat árulják ezen a vásáron. Az eseményre minden évben nagy szeretettel várjuk a szülőket és a nagyszülőket, a bevételt pedig jótékony célokra fordítjuk. Tervben van az is, hogy a Töknapok rendezvény keretében az iskolának újra saját standja lesz, ahol a diákok kiállítják az erre az alkalomra készült munkákat – mondta Pozsár Csaba.

Az igazgató elmondása szerint az oktatás ismét a régi kerékvágásban folyik majd, a felsősök mindig délelőtt, az alsósok pedig váltásokban járnak iskolába. Az uzsonna, valamint a napközi az első naptól biztosított és a diákbuszprogram is a megszokott menetrend szerint működik.