2024. április 27., szombat

Magyar Összefogás néven indít listát a VMSZ a nemzeti tanácsi választáson

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádióban elmondta, hogy a párt az államtitkári posztok megtartására számít az új kormányban. Hozzátette, nem lepte meg, hogy Ana Brnabićot nevezték ki az új kormány élére, ahogyan az sem, hogy a kormány két éves megbízatást kapott, hiszen ennyi idő múlva lesznek önkormányzati és tartományi választások is.

A pártelnök megismételte azt az álláspontot, miszerint a VMSZ nem szeretne miniszteri posztot az új kormányban, a céljuk, hogy az eddigi tárcákban megmaradjon a hét államtitkári poszt.

A november 13-ára kiírt nemzeti tanácsi választással kapcsolatban közölte, hogy a VMSZ Magyar Összefogás néven indít listát, amelyre többségében felkészült párttagok kerülnek fel, de mások is. A lista várhatóan a hét végéig elkészül.

A tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke megerősítette, hogy pénteken Szerbiában tesz hivatalos látogatást Novák Katalin magyar köztársasági elnök. Mint mondta, a belgrádi látogatást követően Novák Katalin Szabadkára is ellátogat, ahol megtekinti a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart, valamint a Pannon RTV székházát is.