2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Griezmann mázlija

Javította a múlt heti hazai, Villarreal elleni vereséget az Atlético Madrid, amely a spanyol bajnokság aktuális fordulójának hétfő esti zárómeccsén nehéz vendégszereplésre utazott Valenciába. A Denevérek játékán látszott is, hogy nem tették le a fegyvert Diego Simeone fegyelmezett csapatával szemben, sőt, Musah 30 méteres bombája révén vezetést is szereztek, ám a találatot egy korábbi fault miatt elvette Cuadra játékvezető. A házigazda később labdabirtoklási fölényéből kevés igazán veszélyes akciót tudott vezetni. A gólcsendet pedig – szabályos módon – a rendre ötletesebben támadó Atléti törte meg: Griezmann jobb oldalról, a tizenhatos vonaláról tüzelt ballal, a nem túl jó lövésbe pedig a blokkolni igyekvő Soler ért bele pechesen, becsapva Mamardashvili kapust.

Jól indult a szezon az Athletic Bilbaónak is, amely három forduló után kapott gól nélkül áll, és legutóbb a sereghajtó Cádizt szórta meg vendégként.

Spanyol bajnokság, a 3. fordulóban: Cádiz–Athletic Bilbao 0:4, Valencia–Atlético Madrid 0:1. Az élcsoport: Real Madrid és Betis 9, Barcelona, Villarreal és Athletic Bilbao 7 pont stb.