2024. április 26., péntek

Bor utca

Hamarosan szüreti napot tartanak Bácsfeketehegyen – Egy nemzetközi újdonsággal bővül a program

A bácsfeketehegyi szüreti ünnepséget az idén 50. alkalommal tartják meg, a rendezvényre szeptember 10-én kerül sor, illetve egy nemzetközi jellegű újdonsággal is bővül. Fekete Andor szervező és falugazdász arról számolt be lapunknak, hogy több országból is érkeznek borászatok a rendezvényre.

– A szüreti napokat a jubileumi jellege miatt szeretnénk méltón megünnepelni, így újdonságként egy nemzetközi jellegű Bor utcát alakítunk ki, ahova több mint 20 borászat képviselőjét várjuk a Kárpát- medence minden szegletéből: a Felvidékről, a Partiumból, Erdélyből, Mura-vidékről és a Dráva-szögből is, illetve természetesem Magyarországról és Vajdaságból. A többi program hasonlóan zajlik majd, mint eddig, a művelődési műsor, a lovas felvonulás, és a főzőverseny mellett gyermekprogramokat is szervezünk – mondta el a falugazdász, majd arról is szólt, hogy a bor utca reggel 9-kor nyitja kapuit, és egészen a szüreti napok végéig tart nyitva, vagyis éjfél környékéig. A szervezők remélik, hogy nagy látogatottsága lesz az eseménynek.

Fekete Andor (Lakatos János felvétele)

Fekete Andor (Lakatos János felvétele)

– A borkedvelők a helyszínen bírnak boros poharakat vásárolni, amiből meg tudják kóstolni a Kárpát-medence palackba zárt kincseit. Reméljük, hogy az eseménynek nagy látogatottsága lesz, hiszen találkoztunk már borutcákkal Vajdaságban különböző rendezvényeken. A Bor utcát hagyományteremtő célzattal szervezzük, és reméljük, a következő években is tudjuk folytatni – fogalmazott Fekete Andor. A Bor utcát egyébként a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a Bácsfeketehegyi Gazdakör szervezi, aminek a logisztikai és anyagi hátterében a magyarországi Agrárminisztérium nyújtott segítséget.