2024. április 27., szombat
FÉRFI VB-SELEJTEZŐ

Nem férnek bele a hibák

Tegnap este kezdetét vette a jövő évi, japán, indonéziai és Fülöp-szigeteki rendezésű férfi vb európai selejtezőjének utolsó fázisa. Az előző fázisból ide jutott nemzetekből hatfős csoportokat alakítottak ki, amelyek első három-három helyezettje szerez majd indulási jogot az augusztusi–szeptemberi tornára. Az előző körből továbbjutottak magukkal hozták a csoportból ugyancsak továbblépő riválisok ellen szerzett pontjaikat, azzal, hogy az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt két hatosban nem számolták be az utolsók ellen szerzett egységeket.

Szerbia számára komoly kihívások vannak a láthatáron, hiszen Svetislav Pešić gárdája több fájó vereséget szerzett korábban, legfőképp a Belgiumtól elszenvedett két bukás okozhat nagy gondot a továbbiakban. „Nem sok okunk volt az ünneplésre a selejtező előző szakaszában. Remélem, hogy több tehetség és lehetőség van a tarsolyunkban, mint amennyit eddig megmutattunk, de ebben a rövid felkészülési időszakban alkalmunk volt egy kicsit összetartani a csapatot. Minden előttünk álló mérkőzést meg akarunk nyerni” – magyarázta a szövetségi kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón.

A Sasok ma 20 órakor, Belgrádban játsszák első meccsüket Görögország ellen.

Magyarország tegnap este kezdett Szombathelyen a jóval esélyesebb Litvánia ellen. Stojan Ivković tanítványai számára az is siker, hogy ilyen sokáig jutottak a selejtezőben, a vb-kvalifikációhoz pedig egyértelműen vaskos bravúrokra lenne szükségük, többek között a litvánok ellen.

A selejtezős csoportok beosztása, zárójelben a jelenlegi pontszám, A csoport: Görögország (7), Lettország (7), Törökország (6), Belgium (6), Szerbia (5) és Nagy-Britannia (5). B csoport: Németország (11), Finnország (11), Szlovénia (10), Izrael (9), Svédország (8) és Észtország (8). C csoport: Franciaország (11), Litvánia (11), Montenegró (10), Csehország (9), Bosznia-Hercegovina (9) és Magyarország (9). D csoport: Spanyolország (7), Olaszország (7), Izland (7), Grúzia (6), Ukrajna (5) és Hollandia (4).