2024. április 27., szombat

Győzelemmel kezdtek a TSC lányai

NŐI SZUPERLIGA

Magyarkanizsa: TSC–Spartacus B 3:1 (2:0)

Magyarkanizsai pálya, 100 néző, vezette: Stoiljkovic (Újvidék). Góllövők: Jovanović a 28., 88., Belovan a 21., illetve Rajić az 56. percben.

TSC: Vesić A., Medić, Drobnjak, Magovčević, Marjanović, Szilusi, Vesić M. (Božić), Krivokapić (Ivošević), Belovan, Andrić (Vukšić), Jovanović.
Spartacus B: Praštalo, Radosavljević, Pataki, Maljković, Gajić, Uvalin (Okuka), Petrović (Đokić), Rajić, Leskov, Jović (Gaković), Arsenin.

A végig fegyelmezetten játszó magyarkanizsaiak már a találkozó elején kialakítottak néhány kisebb lehetőségeket, majd a félidő derekán a vezetést is megszerezték: a 21. percben egy jó ütemű kiugratás után Belovan került helyzetbe, ő pedig nem is hibázott, és a kimozduló kapus mellett kilőtte a hosszú sarkot. Hét perc múlva ismét a szabadkaiak kapujában táncolt a labda, a jobb oldalon előre törő Jovanović ugyanis a beadásra számító kapus mellett a rövid sarokba helyezett. A játékrész végéig a zöld mezesek tovább növelhették volna előnyüket, egy szöglet után azonban a felső léc megmentette a vendégeket az újabb góltól. A folytatásban a látogatóknak váratlanul sikerült szépíteni, az 56. percben egy kapu előtti kavarodás után Rajić lőtt nyolc méterről Vesić kapujába. A szépítő gól után a szabadkaiak kerültek mezőnyfölénybe, a hazaiak azonban kontrák után sokkal veszélyesebbek voltak, és egy ilyen ellentámadás végén a TSC egyik legjobbja, Jovanović meg is szerezte a Tisza-partiak harmadik találatát, amivel el is dőlt a három pont sorsa. A magyarkanizsaiak harmadik gólja előtt egy perccel a vendégek játékosa, Maljković begyűjtötte második sárga lapját is, így a fiatal szabadkai csapat tíz emberrel fejezte be az összecsapást.