2024. április 27., szombat

Tamburafesztiválra hangolódva

A város Idegenforgalmi Szervezetének konferenciatermében a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Tamburafesztivál beharangozójaként hétfőn fényképkiállítással egybekötött filmbemutatót tartottak Állítsák meg a Dunát és a régi mutatókat címmel. Az eseményen jelen volt többek között dr. Jovan Pejčić, a fesztivál igazgatója, Danilo Ninković, a fesztivál zenei rendezője és Sali Salini, az említett dokumentumfilm rendezője is.

Hangulatfotó egy korábbi fesztiválról (Fotó: Ótos András felvétele)

Hangulatfotó egy korábbi fesztiválról (Fotó: Ótos András felvétele)

Az idei Tamburafesztivált augusztus 18-a és 21-e között tartják meg a Szabadság téren, a látogatóknak pedig lehetőségük lesz egyebek mellett a számos tamburazenekar muzsikáját, valamint az egyedülálló Tambura filharmonikusok fellépését is megcsodálni. Az utóbb említett zenekar mintegy kétszáz zenészből áll, akik tizenöt országból érkeznek majd Újvidékre. A fesztivál megnyitóján a Szabadság téren 20.30-tól lesz látható a már említett Állítsák meg a Dunát és a régi mutatókat című dokumentumfilm.

A Tamburafesztivál múltjára visszatekintő fényképkiállítást az Idegenforgalmi Szervezet kiállítótermében tekinthetik meg az érdeklődők.