2024. március 28., csütörtök

Kezdetét vette a Malomfesztivál

Már az első napon nagy volt az érdeklődés

Csütörtök délután már a fesztiválozók nagy része megérkezett az oromi szélmalom területére. Sátorállítás, különböző előadások, workshopok és gyerekprogramok várták a látogatókat. A szervezők a fesztiválozók kényelmét szem előtt tartva lehetőséget nyújtanak kerékpárbérlésre, babasarokra, laktóz- és gluténmentes ételek vásárlására, de még sok más újdonsággal is készültek az idei rendezvényükre. A kicsiny település, azon belül is a Malomfesztivál területe a nyugalom szigetévé vált az elkövetkező napokra. A fesztiválozók számára ez az autentikus hely egy valódi életérzés, hiszen malmosnak lenni különleges.

– Elkezdődött a fesztiválunk és úgy látjuk, hogy mindenki úgy reagál rá, ahogyan szerettük volna. Idén sokkal több programot és több különlegességet tudtunk bezsúfolni ebbe a nagyon kicsi térbe. Sok munka volt és van a szervezésben, és úgy gondolom, ez látszik is és értékelik az emberek. Az előző években a vizuális programok hiányoztak a Malomfesztiválról, azonban idén tényleg egy nagyon látványos rendezvényt sikerült összehoznunk. Már a délelőtti óráktól vannak programjaink, egészen hajnalig, de inkább reggelig. Teljes körű szórakozást nyújt a legkisebbektől kezdve az idős korosztályig – fogalmazott Ónya- Oláh Dóri, az egyik szervező.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A csütörtök estét kétségkívül a Bohemian Betyars & Parno Graszt fergeteges koncertje koronázta meg. Nem is indulhatott volna jobban az idei fesztivál a résztvevő fiatalok számára. A fellépők listája igencsak hosszú, így ebben a három napban kétségkívül mindenki talál magának megfelelő zenei stílust és szórakozást.

Az előadók a világ minden pontjáról érkeznek, ezzel is bizonyítva a rendezvény sokszínűségét. Pénteken a Bitang stagen színpadra lép többek között a Repetitor együttes, és a francia La Caravane Passe. Az Akácos stagen pedig a magyarországi Duckshell és a hendrigz. Azonban a szombati nap is számtalan érdekességet tartogat még, így aki akkor szeretne kilátogatni, az sem marad le semmiről. Jegyeket a helyszínen a beléptető kapuknál tudják megvásárolni a látogatók.