2024. április 27., szombat

Van jövője a színháznak

Tóbán vendégszerepeltek a tanyaszínházasok

Hétfőn este a tóbai Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában vendégszerepeltek a tanyaszínházasok, Molière Scapin furfangjai című vígjátékát mutatták be Ricz Ármin rendezésében.

Az előadásra a környékbeli falvakból, Magyarcsernyéről, Kisoroszról, Töröktopolyáról és Nagykikindáról is érkeztek nézők. A nagykikindai Király Sándor feleségével, lányával és még néhány fiatallal érkezett megnézni a darabot. Sándor, aki egyébként a nagykikindai Egység ME József Attila Amatőr Színtársulatának művészeti vezetője, rendezője elmondta, hogy ők nagy rajongói a Tanyaszínház előadásainak.

– Mi öreg Tanyaszínház-kedvelők vagyunk, és már régóta követjük a csoport munkásságát. Nekünk ez beletartozik a nyári programunkba, és ha van lehetőségünk, alkalmunk, akkor több helyszínen is megnézzük az előadást. A Tanyaszínház lényege, hogy az a közönség is láthasson és élvezhessen előadást, amelyik esetleg nem rendelkezik színtársulattal, színházzal. Ez az előadás különleges a számomra, főként a stílusa, néhány fiatal színészemet is elhoztam, hogy láthassanak egy ilyen vígjátékot, és azért is, hogy tanuljanak – mesélte Király Sándor.

Király Petrának, Király Sándor lányának nagyon tetszett az előadás.

– Szerintem nagyon kreatívan oldották meg az előadást, eleinte nagy odafigyelést igényelt részemről, hogy összerakjam a történetet, de nagyon tetszettek a megoldások, amelyeket láttam – mondta Petra.

– Az is nagyon tetszik, hogy mindig fiatalok lépnek fel. A régi gárdából csak egy színészt ismertem fel, a többiek mind fiatalok, és ebből azt a következtetést tudom levonni, hogy van jövője a színháznak – vette vissza a szót lányától Király Sándor.

A tóbai Szántó Tivadarban gyermekkori képeket elevenített fel a Tanyaszínház tóbai fellépése.

– Nekem nagyon tetszett az előadás. A mi közönségünk ritkán láthat ilyen előadást, mint amilyet a Tanyaszínház el tud hozni. Utoljára öt éve jártak itt, így számomra külön öröm, hogy az idén is ellátogattak a mi kicsi közösségünkbe. A nyolcvanas években, talán tizenegy-tizenkét éves lehettem, a Rómeó és Júlia darabbal láttam őket először itt. Akkor is az iskolaudvarban léptek fel, így most kicsit nosztalgikus hangulatban vagyok. Akkoriban kezdtem a színészkedés felé kacsintgatni, és azért is színészkedem a mai napig is a helyi amatőr társulatban. És nagyon remélem, hogy a következő tanyaszínházas előadásra nem kell ismét öt évet várni. Visszavárjuk a fiatalokat – zárta gondolatait Szántó Tivadar.