2024. április 25., csütörtök

A csantavériek megvédték címüket

Oromon az elmúlt hétvégén a falunapi ünnepségsorozat keretében kispályás labdarúgótornát is szerveztek, amelyen a hazai együttes mellett részt vett még a csantavéri Csapatszellem, a szabadkai Masterplast és Adorján/Oromhegyes közös csapata is.

Az első elődöntőben a hazai gárda Rúzsa Kristóf góljával legyőzte a több volt Tisza-játékossal felálló adorjáni-oromhegyesi vegyes csapatot, majd a második elődöntőben a Masterplast legénysége gyorsan kétgólos előnyre tett szert Kokrehel Edvárd és a kameruni származású Joseph NGalle Martial találataival. A Csantavér labdarúgóira épülő Csapatszellem azonban nem adta fel, a narancs mezesek előbb Földi Flórián és Gubik Martin góljaival egyenlítettek, majd a hajrában egy öngólnak köszönhetően a győzelmet is megszerezték. A 3. helyért lejátszott összecsapáson 1:1-es eredmény született, a büntetőrúgások során pedig Pekla Béla, az adorjániak hálóőre több lövést is hárított, így csapata szerezte meg a bronzérmet az igencsak színvonalas tornán. A fináléban a helyi Šampion és a tóthfalui akadémia játékosaiból összeállított oromi gárda nem bírt el a címvédő csantavériekkel, akik egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Bózsity Martin révén megszerezték a győztes találatot, így a tavalyi év után az idén is ők nyerték meg az oromi falunapi tornát.

A vetélkedés legjobb játékosának a Nyers István Akadémia U17-es csapatában szereplő Rúzsa Kristófot (Orom) választották meg, a legjobb kapus pedig Pekla Béla (Adorján/Oromhegyes) lett. Mivel a tornán minden gólszerző csak egyszer volt eredményes, így a legszebb gól szerzőjét díjazták: Gubik Martin a Csapatszellemből a Masterplastnak lőtt találatáért kapott különdíjat.

A négycsapatos torna előtt az oromi pályán egy utánpótlásmeccset is lejátszottak, amelyen a moholi Bácska U12-es felállítása 2:1 arányban jobbnak bizonyult a Nyers István Akadémia megfelelő csapatánál.