2024. április 26., péntek
VÍZILABDA – U18-AS LEÁNYIFJÚSÁGI VB, BELGRÁD

Két győzelem a végére

A Belgrádban zajló U18-as leányifjúsági világbajnokság a zárószakaszához közeledik, s a helyezésekért folytatott mérkőzéseken Szerbiának is kijutott egy kicsi az örömből, miután három csoportban elszenvedett vereség után két győzelemmel megszerezte a 13. helyet (az előző ilyen vb-n az utolsó előtti volt). Előbb Dél-Afrika volt az ellenfél, amellyel bizonytalan kimenetelű küzdelem alakult ki, olyannyira, hogy végül az ötméteresek döntöttek, s ebben a szerb lányok találták fel jobban magukat, azaz a torna során végig kiválóan védő Maja Dulić. Következett Japán, amely a harmadik negyed elejéig még 9:7-re vezetett, ezután azonban egy fantasztikus 6:0-s szerb sorozat következett, ami el is döntötte a 13. hely sorsát. Megemlítendő egyébként, hogy Dulićnak ezen a meccsen 18 védése (!) volt…

Mint azt már megírtuk, Magyarország csoportelsőként egyenes ágon jutott be a negyeddöntőbe, de kis híján rossz lett a prognózis az ellenféllel kapcsolatban, mert Ausztráliának majdnem sikerült elpuskáznia a 8:3-as vezetést Horvátországgal szemben, ugyanis még az utolsó percben is egy jó védésre volt szüksége, hogy végül behúzza a találkozót. Hálátlan dolog jósolni, de ha tegnap is így játszottak a magyarok ellen, akkor bizony alaposan kikaptak…

Az 1–12. helyért: Olaszország–Üzbegisztán 19:9, USA–Kazahsztán 17:3, Ausztrália–Horvátország 13:12, Új-Zéland–Kanada 8:7. A 13–16. helyért: Szerbia–Dél-Afrika 9:9, ötméteresekkel 18:17, Japán–Törökország 24:9, Szerbia–Japán 19:16. A tegnapi negyeddöntő párosítása: Magyarország–Ausztrália, Görögország–Új-Zéland, Hollandia–Olaszország, Spanyolország–USA.

A görögök is letudva

A magyar női vízilabda-válogatott 11:9-re legyőzte a görög csapatot az olaszországi Sassariban zajló felkészülési torna csütörtöki fordulójában. Bíró Attila csapata ezúttal a második és a harmadik negyedben remekelt, és vezetett már 10:6-ra is. Tegnap a spanyolok voltak az ellenfelek, szombaton az olaszok, a vasárnapi zárónapon pedig a hollandok következnek a rangos szardíniai viadalon.

Szardínia-kupa, 2. forduló: Magyarország–Görögország 11:9, Spanyolország–Izrael 20:6, Hollandia–Olaszország 12:9.

Vereség Montenegrótól

Trebinjén Szerbia és Montenegró férfiválogatottja közösen készül a közelgő Európa-bajnokságra, aminek során lejátszottak egy ellenőrző mérkőzést is. A rendes játékidőben 16:16 volt az állás, büntetők után pedig Montenegró nyert 20:19-re. A trebinjei felkészülés után Szerbia egy olasz, Montenegró pedig egy német tornán szerepel majd.