2024. április 26., péntek
ATLÉTIKA – U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG

Adriana átvette az aranyérmet

A női gerelyhajítás döntőjének másnapján megtartott díjátadón felkerült Világos Adriana nyakába az U20-as világbajnoki aranyérem, így a kishegyesi lány a Mediterrán Játékok megnyerése után egy hónap leforgása alatt már másodszor állhatott fel a dobogó tetejére egy rangos nemzetközi tornán. „Nagyon boldog vagyok, hogy új világbajnoki rekordot és egyéni csúcsot értem el. Jól sikerült a felkészülésünk, ezért bíztam is egy jó eredményben, de azt nem gondoltam, hogy ilyen erős sorozatom lesz. Négyszer is hatvan méter fölé kerültem, és csak egy kicsivel maradtam el a korosztályos világcsúcstól” – mondta egy videóüzenetben a győzelme után.

A nap során Bogdan Vidojković egy hetedik helyet szerzett Szerbiának 110 méteres gátfutásban. A selejtezőkben elért 13,69-es korosztályos országos csúcsot megjavítania már nem sikerült, noha nem is ideális körülmények között futottak, hiszen a rossz idő miatt két órát csúszott a rajt.

Az is eldőlt, hogy a női kalapácsvetés péntek esti fináléjában két magyar is a dobókörbe léphet, hiszen Csatári Jázmin és Viszkeleti Villő az 5. és a 9. legjobb eredménnyel továbbjutottak a selejtezőből.

A csütörtök esti programban lebonyolították a női 100 méteres döntőt is, ahol az első két helyet megszerző Tina Clayton és Serena Cole jamaicai kettőse jelezte, hogy hazájuk a sprintszám utánpótlásáról is gondoskodik.