2024. április 27., szombat

Korszerű oktatási körülmények

Új számítógépes felszereléssel gazdagodik a törökbecsei Középiskola

Sikeresen szerepelt a törökbecsei Középiskola a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság legújabb, a tartományi általános és középfokú oktatási és nevelési intézmények felszerelésének finanszírozására, valamint társfinanszírozására kiírt pályázatán. A 200 ezer dináros támogatásnak köszönhetően hamarosan új számítógépes felszereléssel gazdagodik ez az oktatási intézmény.
– A finanszírozásnak köszönhetően folytatjuk a tantermek számítógépes felszerelését, amely magasabb színvonalú oktatást tesz lehetővé. Emellett a törökbecsei Középiskola az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően nemrég laptopot, valamint projektort és projektortartót is vásárolt. Iskolánk kapcsolódott a Szerbiai Akadémiai Hálózathoz, ezért reményeink szerint az elkövetkező években az internet-hozzáféréssel sem lesz gondunk – mondta Anita Bojić Perkin, a törökbecsei Középiskola igazgatónője.
A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán a Törökbecse községi általános és középiskolák 449 ezer dináros össztámogatásban részesültek. A törökbecsei Középiskola mellett a helyi Miloje Čiplić Általános Iskola számára 149 ezer dinárt hagytak jóvá iskolai bútorok beszerzésére, a beodrai Dr. Đorđe Joanović Általános Iskola pedig 100 ezer dinár értékű hozzájárulásban részesült számítógépes felszerelések beszerzésére.
Egyébként a pályázaton a vajdasági általános iskoláknak összesen 30, míg a középiskoláknak összesen 20 millió dinárt hagytak jóvá. 206 általános iskola és 95 középiskola részesült támogatásban.