2024. április 26., péntek

Egy hatéves fiú megölte a húgát

Egy 6 éves kisfiú megölte 5 éves húgát az amerikai Indiana államban, a szüleiket letartóztatták – közölte a rendőrség. A mentők a fején lőtt sebbel találták meg a kislányt kedden kora délután az Indianapolistól 100 kilométerre északkeletre fekvő Muncie-i otthonukban. Azonnal kórházba szállították, ahol a The Star Press jelentése szerint elhunyt – írja az N1.

Jacob Grayson, a gyermekek édesapja azt mondta a nyomozóknak, hogy 6 éves fia kivette a széfből a két fegyver egyikét, és lelőtte a húgát. A 28 éves Graysont és 27 éves feleségét, Kimberly Graysont előzetesen halált okozó gondatlansággal, valamint további három gondatlanságból elkövetett cselekménnyel vádolják – közölte Melissa Criswell rendőrfőnök-helyettes.

A fiú azt mondta a rendőrségnek, hogy szülei hálószobájában találta meg a széf kulcsát, és akkor vette elő a fegyvert, amikor édesanyja aludt.

A szülők állítása szerint fiuk már ezt megelőzően is kinyitotta a széfet. Kimberly Grayson közölte, hogy férjével elvitték a fiukat egy lőtérre, hogy megtanítsák lőni.