2024. április 27., szombat
TUSVÁNYOS 2022

A tartalomfejlesztésé a jövő

A Bethlen Gábor sátorban bemutatják a nemzetpolitika egyes részeit, valamint a sikeres pályázatok lebonyolítását

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. számos pályázaton keresztül támogatta és támogatja jelenleg is a vajdasági magyarságot. Az idén Tusványoson saját sátrat állítottak föl, amelynek a hivatalos megnyitója tegnap, helyi idő szerint egy órakor volt. Az eseményen részt vett többek között Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Erdélyi Rudolf, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, valamint Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója.

Kántor Zoltán köszöntötte a jelenlévőket, és ismertette a sátor heti programját. Elmondta, hogy különböző előadásokon és programokon keresztül próbálják a nemzetpolitika legfontosabb részeit bemutatni. A hét folyamán kisebbségi jogokról, gazdaságfejlesztésről, népszámlálásról és oktatásról lesz szó.
– A Nemzetpolitikai Kutatóintézet hátteret próbál biztosítani a nemzetpolitikai döntésekhez, fogalmazzunk úgy, hogy térképet és iránytűt adunk mindehhez, mi vagyunk a tudományos rész. Az irányt persze mindig a politika és a közigazgatás szabja meg, de ez a három kéz a kézben jár. Jó együttműködést ápolunk az államtitkársággal és a Bethlen Gábor alappal, köszönöm nekik, hogy ma itt vannak, és további sikeres együttműködést kívánok – mondta Kántor Zoltán.
Erdélyi Rudolf hozzátette, hogy a BGA az elmúlt évek során több tízezer támogatást kezelt.
– Ebben a háborús helyzetben a jövőkép csak az lehet, hogy ezeket a projekteket, amelyek részben vagy teljesen megvalósultak, továbbra is támogassuk és menedzseljük. A projektalapú támogatásé és a tartalomfejlesztésé a jövő, hiszen nemcsak a programok valósultak meg, hanem rengeteg infrastrukturális beruházás is. Reméljük, hogy hamarosan helyreáll a világ rendje, és újult erővel haladhatunk tovább előre. A táborban a különböző pályázatokat és a hozzájuk tartozó elszámolásokat is bemutatjuk, akit érdekel ez a téma, azt szívesen látjuk – fogalmazott a vezérigazgató.
Potápi Árpád János kiemelte, hogy hasznos információkkal lehet gazdagodni az ilyen és ehhez hasonló sátrakban.
– Próbáljunk meg minél többet beszélgetni egymással, más területeket megismerni, új tudásra szert tenni. Tusnádfürdő egyik jellegzetessége, hogy sok olyan emberrel lehet itt találkozni, akikkel máshol nem, évek óta visszajáró vendégek vagyunk mi is. A nemzetpolitika számára ez a tábor egyfajta kiindulópont, innen kezdjük meg a következő politikai évet – fogalmazott az államtitkár.