2024. április 26., péntek
FOTÓPÁLYÁZAT

Meséljenek a képek, meséljen Topolya!

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2022-ben meghirdette hagyományos, immár 14. Topolya a részletekben lakozik elnevezésű fotópályázatát. A pályázat célja, hogy tehetséges fotósaink ne csak otthon, családi és baráti körben vagy a közösségi oldalakon mutassák meg színvonalas fényképeiket, hanem legyen lehetőségük bemutatkozni a nagyközönség előtt is. A beküldött alkotásokon keresztül bemutathatják, miként látják Topolya szépségét, lakóinak életét, különleges pillanatait. Az alkotások témájával és tartalmával kapcsolatosan nincsenek kikötések. A szervezők arra kíváncsiak, hogy mit és hogyan képzel, tervez a fotográfus, amikor azt hallja: Topolya a részletekben lakozik.

A legjobb dokumentumfotó kategóriában második alkalommal osztják ki az Egri József-plakettet, a legjobb művészfotó kategóriában pedig a Rind István-plakettet, így állítva emléket közösségünk két kiemelkedő fotográfusának.

A pályázatra minden érdeklődő jelentkezését várják korhatár nélkül. Pályázati határidő: 2022. augusztus 15.

Egy pályázó legfeljebb 5 digitális technikával készült, jó minőségű, nagy felbontású képet küldhet be. A fotókat CD-n (vagy bármilyen más digitális adathordozón) a következő címre kell küldeni: Juhász Erzsébet Könyvtár, 24300 Topolya, Fő utca 16.

Bővebb információ a 711-725 vagy a 063/852-8543-as telefonszámon, valamint a könyvtár Facebook-oldalán.

A pályázat jeligés. A pályázó nevét, értesítési címét, telefonszámát, e-mail-címét zárt borítékban mellékeljék.

A legjobb képekből a szervezők kiállítást rendeznek 2022 szeptemberében, a Topolyai Napok alatt. A beérkező képeket szakmai zsűri értékeli. A pályázaton való részvétellel a pályázók beleegyezésüket adják, hogy munkáik szerepeljenek a színes falinaptárban és a községi turistaszervezet reklámanyagában, illetve emléktárgyain. A kiválasztott pályamunkák szerzői ajándékcsomagot kapnak a turistaszervezettől azokból a termékekből, amelyeken pályaművük szerepel.

A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy a pályázat címét értelmezzék szabadon, sokoldalúan és kreatívan! Minden olyan alkotásnak örülnek, mely a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél arról, milyennek látja a várost, Topolyát és környékét.