2024. április 27., szombat

Újabb nyilvános toalett újul meg a Palicsi-tó partján

Sorompócsere két helyszínen

Június elején két projekt megvalósítása vette kezdetét a Palicsi-tó partján. A Palics Park Kft. illetékessége alá tartozó területen várhatóan befejeződik a női strandnál lévő nyilvános toalett felújítása, ugyanakkor két sorompó cseréjére is sor kerül. A beruházásokról Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója nyilatkozott lapunknak.

– A Női strandnál lévő nyilvános toalett felújítását a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium támogatta tízmillió dinárral. Tavaly megtörtént ezen vécé felújításának az első fázisa. A régi épületet lebontottuk, majd felépültek a falak, amivel befejeződött az a szakasz. Most közművesítjük az épületet, vagyis csatlakoztatjuk a vízvezeték- és szennyvíz-, valamint az elektromos hálózatra. Az épület új tetőt kap, és a belső teret is berendezzük. A munkálatok kivitelezésének szerződésben foglalt ideje hatvan nap. A projekt magában foglalja az úgynevezett piros vécé rekonstrukcióját is, emellett két teljesen leamortizálódott épület bontását is előirányozza – fogalmazott az igazgatónő.

Jól halad a Női strandnál lévő vécé felújítása (Fotó: Benedek Miklós)

Jól halad a Női strandnál lévő vécé felújítása (Fotó: Benedek Miklós)

A vécé renoválása mellett a parkban lévő régi sorompók cseréje is megtörténik. A beruházásnak köszönhetően lecserélik a Hegedűs József utca végén, valamint a Kisvendéglőnél lévő sorompót. A sorompókat korábban lakattal zárták, a jövőben azonban távirányítóval működtethető elektronikus sorompók lesznek a területen. Mindkét sorompóhoz öt-öt távirányító tartozik majd, ami azoknál lesz, akik munkavégzéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy be tudjanak menni az adott területekre, például a Palics–Ludas Közvállalatnál, a Kisvendéglő és a hotel üzemeltetőinél, a Női strand kávézó üzemeltetőjénél. A sorompók cseréje szerepelt a Palics Park Kft. éves programjában, a projekt megvalósítását Szabadka Város költségvetéséből finanszírozzák.