2024. április 27., szombat
NŐI EB

Négyesek és ikszek

Norvégia után további két csapat kezdett négy lőtt góllal az angliai női Európa-bajnokságon. A B csoportban előbb a spanyol lányok ütötték ki a finneket úgy, hogy az északiak meglepetésre az első percben vezetést szereztek. A nap második találkozóján Németország nem kegyelmezett Dániának, amelynek részéről még becsületgólra sem futotta. A C csoportban Svájc az első öt percben szerzett kétgólos előnyt, de Portugália a második félidőben kiegyenlített. Ezután Hollandia és Svédország nem bírt el egymással egy kiegyenlített erőviszonyú találkozón.

Eredmények, 1. forduló, B csoport: Spanyolország–Finnország 4:1, Németország–Dánia 4:0. C csoport: Portugália–Svájc 2:2, Hollandia–Svédország 1:1.

A Sepsi nyerte meg a román szuperkupát

A románkupa-győztes Sepsi csapata megnyerte a román szuperkupát, miután 2:1-re legyőzte a bajnok kolozsvári CFR együttesét szombat este Aradon. A Neuman Ferenc Stadionban lejátszott találkozón a kolozsvári csapat szerezte meg a vezetést a második percben Alexandru Paun révén, majd az első félidő hosszabbításában Cosmin Matei góljával egyenlített a Sepsi. A háromszéki csapat a 85. percben szerezte meg a győztes találatot a venezuelai Mario Rondon jóvoltából, aki Marius Ștefănescu beadását értékesítette fejjel. Rondon idén nyáron igazolt a Sepsihez, ráadásul éppen a kolozsvári CFR-től. A Sepsinek 11 évvel az alapítása után ez a második trófeája a legjobbak között, miután májusban 2:1-re legyőzte a román kupa döntőjében a Voluntari csapatát.