2024. április 27., szombat

Mazsorettkavalkád volt Zentán

A Zentai Sportcsarnokban szombaton rendezték meg a IV. Flamenco Mazsorettfesztivált, amelyen négy országból: Magyarországról, Szlovákiából, Romániából és Szerbiából 16 csapat mintegy 200 versenyzője mérte össze tudását.

Horvát Kátai Péter, a zentai Flamenco mazsorettklub vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a résztvevők kadét, junior és szenior kategóriában versenyeztek, a legfiatalabb hároméves volt, ugyanakkor akadtak 30–35 éves versenyzők is.

– Az idén nagyon sok páros vett részt a megmérettetésen, és ez alapján érződik annak az elmúlt két évnek a hatása, amikor nem gyakorolhattak a mazsorettesek, ugyanakkor olyanok is vannak, akik kiöregedtek, a fiatalok pedig még nem tudták utolérni őket – jegyezte meg a fő szervező, aki a zentai klub kapcsán elmondta, hogy nagyon sok óvodás, illetve elsős általános iskolás tagjuk van, így az utánpótlással nincs gond, csupán el kell telnie néhány évnek ahhoz, hogy a klub ismét magas szinten szerepeljen. Kiemelte, hogy a zentai klub nemrég Aradon vett részt egy versenyen, ahonnan több arany- és ezüstéremmel tértek haza. Hozzátette, hogy a nyári szünetben számos főzőversenyen, aratóversenyen és különféle ünnepségeken lépnek majd fel.