2024. április 26., péntek

Elnapolták a kerékpárút felújítását

A Futaki út mentén húzódó kerékpárút felújítását tavasszal kezdték meg, jelenleg az Anton Čehov utcánál tartanak a munkálatok, a tervek szerint a következő fázisban a Szabadság sugárútig befejezték volna a bicikliút rekonstrukcióját.

A gazdasági világválság miatt azonban az újvidéki önkormányzat egyelőre elállt az utolsó fázis megvalósításától, mert nagyon megdrágultak a kivitelezési költségek. A városi hivatal felmérése szerint a Futaki út Anton Čehov utca és a Szabadság sugárút közötti szakasz felújítási munkálatainak a költsége kb. 50 millió dinárt tesz ki. Az önkormányzat által kiírt pályázaton egyetlen egy vállalatcsoportosulás jelentkezett, a Put invest, több kisebb vállalat a kivitelezés költségeit sokkal drágábban kínálta, mint amit a tenderen meghatároztak. Márciusban a versenypályázaton a Put invest és a köré csoportosuló vállalatok 57 millió dinárra becsülték fel a kivitelezés költségeit, amit 240 nap alatt valósítottak meg volna, és a munkájukért 3 éves jótállást vállaltak. Az újvidéki önkormányzat nem fogadta el ezt a pályázatot.

A Futaki úton a napokban befejezik a kerékpárút felújítását, a tervezett rekonstrukciós munkálatokból még hátramaradt egy fázis, de ennek megvalósítását egyelőre elnapolták a kivitelezésköltségeinek drágulása miatt. (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A Futaki úton a napokban befejezik a kerékpárút felújítását, a tervezett rekonstrukciós munkálatokból még hátramaradt egy fázis, de ennek megvalósítását egyelőre elnapolták a kivitelezésköltségeinek drágulása miatt. (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban közölték, hogy egyelőre elnapolják a kerékpárút rekonstrukciójának a következő fázisát, de a következő évi városi költségvetésben biztosítják a munkálatokra az összeget – olvasható a 021.rs hírportálon.

A Futaki úton egyelőre felújították a Hajduk Veljko és a Pál pátriárka sugárút közötti részt, ezeket a munkálatokat április 20-án fejezték be. Az rekonstrukciós munkálatok keretében összesen 3,2 kilométernyi kerékpárutat, és 2,7 kilométernyi járdát újítottak fel. A Futaki utca és a Futaki út kerékpárutainak rekonstrukciós munkálatait (1. fázis) a tervek szerint határidő előtt befejezik (Hajduk Veljko és az Anton Čehov utcák közötti rész). Ezután már csak egy 40 méteres szakasz maradt hátra (a Dr. Hempt és a Hajduk Veljko közötti rész), ezt a következő napokban befejezik. Az első fázis munkálataira a városi költségvetésből összesen 59,4 millió dinárt különítettek el a városi költségvetésből.