2024. április 18., csütörtök

FRISSÍTETT: Migránsleszámolás a makkhetesi erdőben

Nem hivatalos információk szerint a hat sérült közül egy személy kórházba szállítás közben elhunyt – A helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter

Ma reggel 6 óra tájban a Szabadkához tartozó makkhetesi erődben, a szerb-magyar határ mentén lövöldözés történt, amelyben nem hivatalos információk szerint pakisztáni és afgán migránsok támadtak egymásra. A rendőrség és a mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, így a rendőrség páncélmellényben biztosítja a területet. Teljesen lezárták a Makkhetes erdő felé vezető utakat, és a lakosság sem mehet ki az utcára. Az újságírókat sem engedik közel. A környékbeli lakosság szerint mintegy 150-re tehető az erdőben tartózkodó migránsok száma.

Nem sokkal 12 óra előtt a helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter is.

A helyszínre az újságírókat sem engedték be (Miklós Hajnalka felvételei)

A helyszínre az újságírókat sem engedték be (Miklós Hajnalka felvételei)

Korábban arról számoltunk be, hogy nem hivatalos információk szerint öt sérültet szállítottak be a Szabadkai Közkórházba, akik között van lőtt sérülést szenvedett személy, de van olyan is, akit megkéseltek. Ugyancsak nem hivatalos információk alapján most úgy értesültünk, hogy hatan sérültek meg, közöttük egy 16 éves lány, és az sincs kizárva, hogy egy személy kórházba szállítás közben elhunyt.

A szabadkai mentőállomás kapacitásainak nagy részét mozgósította, de a lakosság szükségleteit is el tudják látni.

A helyzet Makkhetesen egyelőre nem csillapodik.