2024. április 27., szombat
MEDITERRÁN JÁTÉKOK

Érem bocsában

Újabb négy érmes pozícióval már hétre nőtt Szerbia dobogós helyezéseinek száma az Oranban zajló Mediterrán Játékokon. Bár a birkózóversenyeken már a szabadfogás került terítékre, a sikerek száma nem apadt, hiszen a honosított Magomedgadzsi Nuraszulov a 125 kg-os súlycsoportban fölényes győzelmekkel jutott el a döntőig, ahol aztán az olasz Abraham De Jesus Conyedo ellen 8:1-re nyerve az aranyérmet is megszerezte. Ugyanezen a napon született egy bronz is a birkózószőnyegen, a 65 kg-os Stevan Mićić 4:0-s győzelmével a török Münir Recep Aktaş ellen.

Szerbia idei harmadik mediterrán bajnoki címe a lőtérről érkezett, ahol a légpisztoly 10 méteres vegyes csapatversenyében Zorana Arunović és az olimpiai ezüstérmes Damir Mikec kettőse 16:10-re múlta felül a franciákat a döntőben.

Oranban reflektorfénybe került egy nem olimpiai sportág, a bocsa is: a játékban a sportolók labdákat dobnak vagy gurítanak a távolban elhelyezett célgolyó felé, azzal a küldetéssel, hogy közelebb kerüljenek hozzá, mint az ellenfél. A három napon át tartó versengésben Dejan Kovačević a selejtezők sorát még az első helyen zárta, majd végül az elődöntőben az olasz Luigi Grattapagliától vereséget szenvedve harmadik lett.

A Surján Szabinával, Tijana Jokićtyal és Izabela Lupulescuval felálló trió is szépen menetelt az asztaliteniszezők női csapatversenyén, ám végül lemaradtak az éremről, miután az elődöntőben Egyiptomtól, a bronzmeccsen pedig Portugáliától szenvedtek 3:1-es vereséget.