2024. április 27., szombat

Évadzáró az Újvidéki Színházban

Az Újvidéki Színház kedd este William Shakepeare–Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik című táncbohózatával zárta az idei, 48. évadot. A Harangozó-díjas Kulcsár Noémi sajátos humorával keresett mai megfelelőket Shakespeare különc figuráinak, miközben a GG Tánc Eger táncosainak segítségével sikerült színpadra állítani a klasszikus komédiát, amelyben „színház az egész világ".

– Egy nyitott, nagyon boldog és életszerető produkcióval érkeztünk Újvidékre, bízom benne, hogy az itteni közönség tetszését is elnyeri az előadás. A táncosokkal nagyon örülünk, hogy mi zárhatjuk az évadot, hiszen ez mindig fantasztikus érzés. A táncprodukció mindig túlmutat a nyelvi határokon, ezért az is fontos, mert tudjuk, hogy e színházba járnak magyar és szerb nézők is – mondta az előadás előtt Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger táncvezetője.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Az egri színház előadását vastapssal jutalmazta a közönség. Lénárd Róberttől, az Újvidéki Színház művészeti vezetőjétől megtudtuk, hogy az előkészületek már megkezdődtek a következő évadhoz.