2024. április 27., szombat

Kilenc utcát aszfaltoznak Zentán

Júliusban kezdődik a munka – a tartomány biztosítja a pénz jó részét

Szerda délelőtt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Marko Sokanović, az Extra Auto Transport cég igazgatója aláírták az utcák aszfaltozásáról szóló szerződést. A 100 milló dináros pályázatot a verbászi cég nyerte meg, ezért ők fogják a nyár folyamán a munkálatokat elvégezni a város területén.

Czegledi Rudolf elmondta, hogy a csatornahálózat kiépítése Zentán javarészt befejeződött, amit nagyon sokan vártak már. Hozzátette, hogy pár kisebb utca maradt csak hátra, amit önerőből fog a város finanszírozni és most végre áttérhetnek a következő nagy projektre, az aszfaltozásra.

– Az utóbbi években 32 utca aszfaltozási tervdokumentációját készítettük el, és ennek egy részét valósítjuk meg idén, összesen 9 utca kap útburkolatot. A támogatást a Tartományi Nagyberuházási Alaptól kaptuk, melynek értéke 100 millió dinár. Az ellenőrzési költségek és tervdokumentáció elkészítése többletköltséggel járt, amit az önkormányzat fedezett. A következő években szeretnénk a fenmaradó utcákat is aszfaltozni, és elérni azt, hogy kiépüljön az aszfalhálózat a város területén. Szeretném hozzátenni, hogy a falvakban önerőből úttest-javítást fogunk végezni, valamint új utcákat aszfaltozunk. A munkálatok július elején kezdődnek és 100 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy befejezze. Tél előtt szeretnénk, ha kész lennének az utcák, arányosan minden helyi közösség területén bizonyos utcák kapnak majd útburkolatot. A nyár folyamán a Mikszáth Kálmán, a Kisköz, a Fábri Jenő, a Temető utca, az Arany János, a Nikola Tesla, a Zabos József, a Huszák Mihály és a dr. Gerő István utcákat aszfaltozzák – mondta a polgármester.

Marko Sokanović, a kivitelező cég igazgatója elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy ők nyerték meg a pályázatot és megköszönte Zenta községnek a lehetőséget.

– A céget 2007-ben alapítottuk Verbászon. Szeretném kiemelni, hogy jó és minőségi munkát fogunk végezni, a megszabott határidőn belül. Sokat jelent számunkra ez az együttműködés a várossal, és szeretnénk ha a jövőben is együtt tudnánk dolgozni – fogalmazott az igazgató.

Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja hozzátette, hogy ezek az utcák, amelyek útburkolatot kapnak, főleg lakórészeken helyezkednek el, vagyis a város gazdasági részét nem érintik.

– Ezzel ellentétben ezek a beruházások az életminőség javítása szempontjából jelentősek. Akik földes utcában laknak, azok tudják, hogy a por egészségügyileg is zavaró lehet, másrészt sok bosszúságot is okoz. Az aszfaltozással jobb életkörülményeket biztosítunk a lakosoknak – fogalmazott Sztantity Szebasztián.