2024. április 26., péntek

Belehajtott a rendőrautóba

A Nagykikindai Rendőrkapitányság körzetében a múlt hétvégén négy közlekedési baleset történt, amelyek során négy személy súlyos, másik hat személy pedig könyebb testi sérüléseket szenvedett. A keletkezett károk értékét 410.000 dinárra becsülték. A balesetek oka a gyorshajtás, az ittas vezetés, a járművek nem megfelelő működése és a rendőrségi jelzések figyelmen kívül hagyása volt.

Történt ugyanis, hogy szombat éjszaka a terepen dolgozó rendőrök szeretettek volna megállítani egy BMW típusú személygépkocsit, mert annak a sofőrje elmulasztotta bekapcsolni a fényszóróit. A járművezető figyelmen kívül hagyta a rendőr jelzéseit, ezzel megtagadva az együttműködést, és továbbhajtott. A közlekedési rendőrök utána indultak és az üldözésből ütközés lett. Míg a rendőrautó, az összes megkülönböztető jelzését bekapcsolva, végigment a Jovan Popović és az I. Péter király utcán, addig az üldözött autó, mely továbbra sem kapcsolta be fényszóróit, a másik, illetve a párhuzamos utcákon haladhatott mindaddig, amíg a valamikori Prima üzeme körül belahajtott a rendőrautóba. A rendőrségi jelentés szerint a BMW sofőrje megpróbált fékezni, de az ütközést már nem tudta elkerülni, melynek ereje akkora volt, hogy a személygépkocsi 360 fokban megpördült. A jármű utasai közül csak a sofőr sérült meg könnyebben, valamint a rendőrautó sofőrje, a többiek sértetlenül hagyhatták el a helyszínt.

A hétvége folyamán további harminckét járművezető ellen szabálysértési eljárást indítottak, száznyolc esetben pedig szabálysértési jegyzőkönyvet adtak ki a gépjárművezetőknek. Tizenkilenc sofőrt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt. Ebből négy személyt a józanítóba vittek 12 órára, ugyanis vérükben az alkohol szintje meghaladta az 1,2 mg/ml-t. További harmincegy esetben büntetést szabtak ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, nyolcvanhat gyorshajtás ügyében intézkezdtek, és még huszonnyolc kisebb szabálysértést regisztráltak, áll a rendőrségi közleményben.