2024. április 27., szombat

Harmadszor szervezték meg a Fair play sportfesztivált

A nagykikindai KI Fokus Egyesület szervezésében a hétvégén megtartották a harmadik Fair play elnevezésű sportfesztivált a város főterén. A rendezvényen mintegy 25 aktív sportegyesület 500 sportolója képviseltette magát.

A sportegyesületek, klubok standokat állítottak fel, ahol kiállították elismeréseiket, trófeáikat, valamint felszereléseiket, és az egész délután folyamán bemutatókat tartottak, többek között a karatésok, a tekézők, a kézilabdázók, az asztaliteniszezők, a motorosok, a dzsúdósok, az atléták, a gimnasztikázók, a Női Amerikaifutball-klub tagjai, a sakkozók, az íjászok, a táncosok, a balettosok, a falmászók, de bemutatkoztak a Vöröskereszt képviselői és az egészséges táplálkozást hirdető egyesületek képviselői is.

– Hat év telt el a legutóbbi fesztivál óta, időközben különféle gondjaink voltak, de az idén úgy döntöttünk, hogy ismét megpróbáljuk megszervezni a rendezvényt. Az volt a célunk, hogy népszerűsítsük a sportot, városunkat és az egészséges életmódot, ezért továbbra is szeretnénk megrendezni fesztiválunkat, bevonva ebbe a fiatalokat is, mert az egészséges életnek nincs ára – mondta a megnyitón Dobróka Zoltán, a KI Fokus Egyesület elnöke.