2024. április 26., péntek

Nyelvi felzárkóztató a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében

Június 7-éig várják a középiskolások jelentkezését

A Magyar Nemzeti Tanács idén is meghirdeti szerb nyelvi felzárkóztató képzését olyan középiskolások számára, akik a következő tanév, vagyis a 2022–2023-as iskolaév végén készülnek érettségi vizsgát tenni. 

A tanfolyamok célja ezúttal is az, hogy a diákok itthoni továbbtanulását segítse, megkönnyítse számukra a beilleszkedést a szerb nyelvű egyetemeken.

A képzés két részből áll. A tudásszint-felmérő teszt június 28-án lesz, ekkor a diákokat ismereteik alapján több csoportba osztják.

Ezt követően két héten át, július 5-e és 16-a között Szabadkán, Topolyán, Zentán, Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén és Temerinben tantermi foglalkozások lesznek, amelyek napi négy szerbórából állnak majd. 

A következő egy hétben a diákok beköltöznek az újvidéki Európa Kollégiumba, ahol egy intenzív szerb nyelvi kurzuson vesznek részt. Itt a tantermi foglalkozásokon kívül, számos helyzetgyakorlat segítségével gyakorolhatják a nyelvet.

A jelentkezéseket a tanulók osztályfőnökeinél, vagy az oktatas@mnt.org.rs címen, valamint a 024/524-534-es telefonszámon várják június 7-éig.

A teljes képzés ingyenes, az MNT biztosítja a kollégiumi szállást, a napi három étkezést, valamint az ingyenes tankkönyveket is.

Az MNT nyelvi felzárkóztató kurzusa Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.